Mapei Norge går inn som som ny hovedsponsor for KIL Toppfotball.

Mapei med innovativt sponsorsamarbeid

Mapei Norge har valgt å gå inn som hovedsponsor for KIL Toppfotball.

Gjennom et samarbeid med Mapei Sport i Italia får den tradisjonsrike fotballklubben tilgang til noen av verdens mest kunnskapsrike og innovative forskere innen trening.

– Vi ønsket ikke å bare gå inn med penger for at klubben skulle kjøpe en spiller eller to. Vårt samarbeid handler om å gi alle spillerne i klubben mulighet til å utvikle seg, og samtidig skape et treningsmiljø som gjør KIL Toppfotball attraktivt for unge spillere. Vi ser dette som et helt ny måte å drive sponsorarbeid på, sier administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei Norge.

Mapei Sport eies av moderselskapet Mapei S.p.A. og er Mapei-konsernets eget forskningssenter for idrett. Selskapet ble etablert for å støtte Mapeis sykkellag, men omfatter i dag noen av verdens beste atleter, inkludert fotballklubbene Juventus, Roma, Sassuolo, Nantes og Olympic Marseille. I april besøkte Dr. Ermanno Rampenini og hans team fra Mapei Sport Kongsvinger og foretok de første testene av hele spillegruppen til KIL Toppfotball.

– Teamet gjennomførte en rekke tester for å kartlegge hva den enkelte utøver må utvikle av fysiske ferdigheter. Det kan være spenst, hurtighet, utholdenhet eller andre faktorer. Hver spiller vil få et skreddersydd treningsopplegg og deretter måles fremgangen jevnlig. Det legges vekt på trening, restitusjon og kosthold. Dette håper vi vil gi KIL et konkurransefortrinn, samtidig som vi skaper verdien i klubben, forklarer markedssjef Peter Fekete i Mapei AS.

Dette har gitt KIL Toppfotball nye muligheter.

– Vi er stolte av å være et av lagene som samarbeider med Mapei Sport, og det de holder på med er utrolig imponerende. Dette er et samarbeid som skal gjøre oss bedre på lang sikt. Her får vi konkrete tall og fakta som vi kan jobbe med, og jeg er sikker på at mange norske spillere ville gitt veldig mye for å få en slik mulighet til å utvikle seg, sier daglig leder Espen Nystuen i KIL Toppfotball.

– Vi har vært en av KILs støttespillere i snart 20 år, og gjennom samarbeidet med Mapei Sport håper vi at KIL kan løfte seg ytterligere. Vi ønsker å ta et bredere sponsoransvar, som bidrar til at de presterer best mulig og forblir flaggskipet i den lokale idretten, understreker Hagerud.