Ola Andresen i Uteromdesign.no har store forventninger til varmebenken Lille Gudbrand, som nå skal lanseres på etter tre års utvikling. Her tester han benken sammen med sønnen Martin. Foto: Svanhild Blakstad

Lanserer utebenk med varme, ledlys og mobillader

Blir det for kaldt å sitte ute finnes det nå en hagebenk med elektrisk oppvarmning av både sete og rygg.

På Hagemessen vises det frem en rekke nyheter fra forskjellige produsenter og leverandører. En av nyvinningene er den norskutviklede varmebenken Lille Gudbrand, som kan skilte med oppvarmet sete og ryggstøtte. I tillegg er det uttak for mobillader, og den kan også leveres med ledlys.

Benken er en blanding av treverket meranti, stål og rustfritt stål og skal tåle å stå ute hele året.

Bak nyheten står Ola Andresen og Trond Jørgen Arnesen, begge med lang fartstid fra anleggsgartnerbransjen. Benken blir profilert gjennom firmaet uteromdesign.no og er klar for lansering på det norske markedet 1. mai.

- Vi fikk ideen for tre år siden og har siden 2015 jobbet kontinuerlig med å utvikle benken. Vi mener at dette er et produkt som egner seg ypperlig i offentlige anlegg, skianlegg, parker etc, men den er også midt i blinken å ha på hytta. Vi nordmenn liker jo sitte ute, selv om det er kjølige kvelder, sier gründer Ola Andresen til hage.no.

På hagemessen er det mange som har prøvesittet benkene.

- Interessen så langt er fenomenal. Dette er noe folk aldri har sett før, og vi opplever en skikkelig wow-faktor.

Benken er utstyrt med en termostat som gjør det mulig å regulere varmen fra 0 til 40 grader. Varmeeffekten er på 980 W.

- Vi har ikke greid dette alene, men i godt samarbeid med vår dyktige produsent i Polen. De har vært delaktig i design og funskjonalitet, og i tillegg har vi hatt med lokale ingeniører og elektrikere for å komme frem til best mulig resultat, sier han.

Om kort tid vil benken lanseres på det norske markedet, hvor grunderne har inngått en avtale med en stor aktør som de foreløpig vil holde for seg selv.

– Vi har testet benken utildekket i all slags vær i cirka 18 mnd. Nå blir det spennende å se om verden er klar for denne nyskapningen, avslutter Andresen.