E6 Ensby – Øyer legges til Nye Veiers portefølje

- Ved å legge til denne strekningen i Nye Veiers portefølje får vi sammenhengende vei med 110 km/t helt fram til Øyer, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Nye Veier AS skal i dag bygge firefeltsvei fra Kolomoen til Ensby i Hedmark og Oppland fylke. Nå anbefaler selskapet å utvide egen portefølje ved å bygge videre nordover fra Ensby til Øyer. Anbefalingen kommer etter forespørsel fra Samferdselsdepartementet om Nye Veier AS så det hensiktsmessig å gjøre tilpasninger til dagens portefølje for å øke den samlede samfunnsnytten i sine prosjekter. De skulle også se mulighetene for at trafikantopplevelsen av ny vei ville bli vesentlig forbedret.

- Vi ønsker å bygge mer vei for pengene og sørge for gode og trygge veier i Norge. Derfor ga vi Nye Veier AS muligheten til å se på sine prosjekter og mulige utvidelser for å sikre mer sammenhengende vei. Med denne utvidelsen knytter vi dagens utbyggingsprosjekter sammen med den allerede ferdigbygde strekningen Øyer-Tretten, sier samferdselsministeren i en pressemlding.

I dag foreligger det ingen planer om å bygge ut Ensby-Øyer. Uten utbygging ville fartsgrensene variert fra 110 km/t fram til Ensby, via 80 km/t mellom Ensby og Øyer, til 90 km/t fra Øyer. Nå vil det bygges 110 km/t helt frem til Øyer, der prosjektet vil få en naturlig overgang til den allerede ferdig utbygde strekningen videre nordover.

Samferdselsdepartementet vil legge saken fram for Stortinget på egnet måte.