JM_NO_hus_du_trives_i_CMYK_POS_SUB [Konvert]

Prosjektgranskingsleder

JM konsernet er en av Nordens ledende prosjektutviklere av boliger og boligområder. Virksomheten fokuserer på nyproduksjon av boliger med attraktiv beliggenhet i ekspansive storbyområder og universitetsbyer i Norge, Sverige og Finland. Konsernet omsetter for ca 17 milliarder svenske kroner og har ca 2500 medarbeidere.

Virksomheten i Norge drives gjennom JM Norge AS, som er en av Norges største boligutviklere. I tillegg til utvikling av boliger i egenregi, har JM både i Norge og Sverige en betydelig entreprenørvirksomhet for eksterne oppdragsgivere. JM Norge har hatt markedets mest fornøyde kunder 3 år på rad iflg Prognosesenterets kundemålinger for 2014, 2015 og 2016.

FirmaJM Norge
FylkeOslo
Søknadsfrist05.08.2018

Stillingsbeskrivelse


Leder for prosjektgransking vil være ansvarlig for gjennomføring av granskning for samtlige av JM Norges prosjekter i alle regioner. Teammedlemmer vil være hentet fra ulike faggrupper internt i JM og kan variere for hvert enkelt oppdrag. Stillingen inngår i konsernstaben i JM Norge, og rapporterer til adm.dir.

Hensikten med prosjektgransking er å foreslå forbedringer og forenklinger, og å sikre at det velges kostnadseffektive løsninger, samtidig som prosjektene utformes med fokus på høyest mulig kundeverdi og salgsinntekt.

Projektgranskerens rolle er å være støttende og rådgivende for organisasjonen, men ikke besluttende. Erfaringsoverføring fra et prosjekt til neste er også en viktig oppgave for denne rollen.

Arbeidsoppgaver

  • organisere prosjektgranskingen for JM Norge
  • lage tidsplaner for gjennomføring av granskingene
  • oppsummere granskingene i rapporter som presenteres for prosjektsjefer og regionsdirektører
  • lede granskingsmøtene og følge opp prosjektenes utkvittering av granskingsbemerkninger
  • gi råd til regiondirektørene vedrørende hvilke endringer som bør gjennomføres
  • i samarbeide med andre granskere i konsernet lage og vedlikeholde støttende dokumenter om prosjektgransking i våre systemer
  • stikkprøvekontroll av at avtalte endringer i prosjektene er gjennomført
  • arbeide med erfaringsoverføring til kommende prosjekter
  • årlig informere JM Norges ledelse om prosjektgranskingen
  • årlig evaluere granskingenes funksjon og resultat

Utdannelse og erfaring

  • Fagkompetanse på master- eller bachelornivå innenfor byggeteknikk eller produksjon
  • God forståelse for hva som driver kostnader både i materialvalg og i utføring
  • Minst 10 års erfaring fra prosjektering og boligutvikling, gjerne fra byggearbeidsplass, med utvist faglig dyktighet og gode resultater.

Det er en fordel at erfaringen kommer fra JM prosjekter. God kjennskap til JMs systemer og rutiner (PAN og VIS), samt gjeldene byggeregler og forskrifter. Det er en fordel å kunne tegne/skissere alternative løsninger og forslag.

Innstilling og motivasjon
Interesse for å påvirke utviklingen av prosjekter, samt å lære av erfaringer i produksjon og ettermarked. Ønske om å jobbe nedover i prosjektene fremfor å rapportere oppover. Være interessert og positiv til de granskerne og prosjektdeltagerne man møter og gjøre prosjektgransking til en positiv opplevelse. Ha tro på at saklig uenighet og diskusjon er en forutsetning for all utvikling.

Egenskaper

Vi ser etter en uredd person med svært gode kommunikasjonsevner. En forutsetning for å lykkes er å kunne fremføre kritikk på en saklig måte, samt kunne lytte til kritikk, forklaringer og forslag som kan føre til gode løsninger. Like å gå ned i detaljer uten å miste oversikten over de store linjene.

Søknader behandles fortløpende.

Spørsmål om stillingen

Ann Kristin Søreid

HR direktør

Telefon 992 93 222

Martin Asp

Adm.dir.

Telefon +46 8 782 89 85

Søk stilling

Vis flere stillinger: