Verksmester Jørgen Stormyrbakken, (t.v) har hovedansvaret for at maskinparken i Asfalt Remix, alltid er parat for nye oppdrag. Kompaktlasterne blir feiemaskiner som følger etter selskapets ulike fresemaskiner, her sammen med selger Olav Hauer fra Rosendal Maskin AS. Foto: Odd Borgestrand 

Skal feie veier med ti nye JCB kompaktlastere

Ti splitter nye eksemplarer av JCB 300 kompaktlaster er på vei til asfaltfrese-entreprenøren Asfalt Remix AS i Våler i Østfold. Dette er den desidert største leveransen Rosendal Maskin AS i Askim har levert i antall JCB-maskiner på én og samme ordre.

- Som hovedimportør av Doosan og JCB anleggsmaskiner i Norge er vi godt fornøyd med å ha Asfalt Remix blant våre gode samarbeidspartnere, sier Olav Hauer i Rosendal Maskin AS. Han er en av selgerne i den familiedrevne bedriften med 45 ansatte og som har levert 2.750 anleggsmaskiner til det norske markedet.

- Asfalt Remix AS blir på en måte et ekstra utstillingsvindu for oss når det gjelder kompaktlastere. Selskapet har mange krevende oppdrag og lasterne har ikke mange pauser. Det betyr at de blir effektive og gode slitere i et team som hele tiden beveger seg fra det ene til det andre oppdraget rundt om i landet, sier Olav Hauer.

-Rosendal Maskin AS har en rekke servicepunkter rundt om i landet og de er raskt på stedet når vi har behov for reservedeler eller service. Det er viktig for oss. Med de 10 nye kompaktlasterne blir våre totale driftskostnader redusert sammenlignet med dagens situasjon. Dette fordi vi selger unna sju andre kompaktlastere som har vært i jevn drift de siste fem årene, forklarer daglig leder Per Brynildsen i Asfalt Remix.

- Vi skal være markedsleder og vi er alltid første ledd på oppdrag som er relatert til vei og anleggsbransjen. Det betyr at vårt utstyr alltid skal fungere. Vi har ikke råd til driftsstans, fordi dette vil få konsekvenser for de aktørene som skal fortsette oppdraget når vi har fullført vår del av jobben, sier Brynildsen i en pressemelding. Han er igjen blitt ene-eier av selskapet etter at YIT Norge etter sju års majoritetseier fant tiden moden for å overlate hele selskapet til grunnleggeren. 

- Da vi bestemte oss for å fornye parken av kompaktlastere var det enstemmighet blant vårt driftspersonell at de ønsket JCB. Vi har kjørt en rekke tester og foretatt mange vurderinger før vi bestemte oss for denne nye maskinparken. Dette er på ingen måte et impulskjøp, slår Brynildsen fast.

Verksmester Jørgen Stormyrbakken, som har hovedansvaret for at maskinparken alltid er parat for nye oppdrag, forteller at kompaktlasterne blir feiemaskiner som følger etter selskapets ulike fresemaskiner.

- Vi ser en rekke fordeler med JCB-lasteren. Det er et svært romslig og oversiktlig førermiljø. Tilgjengeligheten ut og inn av lasteren er svært god ved at det er inngang fra den ene siden. Hos konkurrentene må vi klatre over lasteutstyret. Det har også vært avgjørende for oss at vi kan kjøre et helt skift uten å måtte etterfylle drivstoff. JCB har en dieseltank på 103 liter, som er tilstrekkelig for et skift hos oss, forklarer Stormyrbakken.