IT-ansvarlig Veidekke Anlegg

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus samt utvikler og selger boliger. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 32 milliarder kroner (2017), og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd. «Veidekke – lokalt nærvær, skandinavisk styrke»

Anleggsvirksomheten i Veidekke Entreprenør AS har 1200 ansatte og omsetter årlig for ca. 5 mrd. kroner (2017). Vi gjennomfører alle typer større anleggsprosjekter i hele landet herunder vei, bane, fjellanlegg, kraftverk- og industriprosjekter.

FirmaVeidekke Entreprenør
FylkeOslo
Søknadsfrist11.04.2018

IT konsern ivaretar felles løsninger og har konsernansvaret for forvaltning og utvikling av felles IT-tjenester, IT-sikkerhet, og IT-avtaleforvaltning, samt strategisk IT-plan for konsernet.

Veidekke Entreprenørs IT-avdeling ivaretar de spesifikke løsningsbehov som entreprenørvirksomheten har, med fokus på forvaltning og utvikling av forretningsnære applikasjoner og løsninger.

IT-ansvarlig for Veidekke Anlegg er en sentral støttespiller ut mot regionens anleggsprosjekter, jobber tett sammen med Veidekke Entreprenørs IT avdeling og er bindeleddet ut mot brukerne i regionen, samt er prosjektleder for eller deltar i IT-utviklingsprosjekter.

Hovedoppgaver

  • Rådgivning og bistand i regionen, ut i prosjekter og fagmiljøer med spesielle IT behov. Dette kan være å jobbe for å få en komplett dekkende portefølje av systemer og løsninger for god styring for gjennomføring av anleggsprosjekter, gjennomføringskrav etc. som krever ekstra IT tilrettelegging og støtte.
  • Være bindeleddet mellom brukerne i regionen og Veidekke Entreprenørs IT-avdeling
  • Støtte oppstartfasen av større anleggsprosjekter og ha overordnet ansvar for optimal IT organisering på større anleggsprosjekt og regionens virksomhetsområder
  • Pådriver for innovasjon og utvikling på IT siden og jobbe tett sammen med regionledelsen og jobbe tett sammen med fagmiljøene for tilrettelegging og optimalisering av IT verktøy og bruksutbredelse, være koordinator og tilrettelegger for fagmiljøer og anleggsprosjekter med spesifikke kundekrav
  • Delta i utviklingsprosjekter og kunne ta prosjektlederrollen i regionens IT prosjekter
  • Tilrettelegge for applikasjon- og systemforvaltning med tydelig systemeierskap for regionens spesifikke løsninger
  • Legge til rette for samt bistå med opplæring

Kvalifikasjoner

  • Generell og relevant IT teknisk kompetanse, gjerne med kjennskap til systemer og løsninger som benyttes i entreprenørvirksomhet/anleggsprosjekter.
  • God forståelse og innsikt i ITs rolle for å støtte og legge til rette for forretningsmessig drift og utvikling
  • Erfaring fra prosjektbasert virksomhet, gjerne større organisasjon med mange lokasjoner
  • Gode kommunikasjonsevner på både norsk og engelsk, skriftlig og muntlig

Om deg

Sannsynlig har du erfaring fra større organisasjon med mange lokasjoner hvor IT har stått sentralt for å understøtte forretningsmessig drift og gjerne med erfaring fra entreprenørvirksomhet. Som person er du utpreget serviceorientert, selvgående og strukturert. Din evne til å være genuint interessert i å forstå dine kollegaers faglige og forretningsmessige grunnlag for å lykkes skaper utgangspunktet for å støtte anleggsprosjektene.

Du planlegger godt, har god oversikt og kommuniserer godt med alle deler av organisasjonen. Stillingen rapporterer til økonomisjef region Anlegg.

Vi ser at du er en relasjonsbygger med utpreget interesse og evne til å forstå, gi råd, legge til rette og drive gjennom prosesser som understøtter forretningsmessig drift og er nysgjerrig på og interessert i digitale løsninger, trender og ny teknologi.

Vi tilbyr

I Veidekke vil du få varierte utfordringer i en spennende organisasjon. IT i Veidekke er viktig satsningsområde og du vil bli en del av en organisasjon med en involverende samarbeidsform. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gjennom vårt aksjeprogram får du mulighet til å bli medeier i selskapet.

Arbeidssted er Oslo. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Spørsmål om stillingen

Vidar Torgersen

Økonomisjef

Telefon 913 81 787

Søk stilling

Vis flere stillinger: