Illustrasjonsfoto

Sjekk om eiendommen din er forurenset

På Miljødirektoratets nettsted kan du selv finne ut om eiendommen din er forurenset.

– Dette er noe BNL har etterlyst og mener det vil være et svært nyttig verktøy for alle som driver med utvikling av tomter og eiendom, sier Rannveig Landet, direktør for energi og miljø i BNL, til BNLs nettsider.

Det oppgraderte verktøyet Grunnforurensning har over 6000 oppføringer over hele landet på detaljerte kart.

Det legges inn oppdatert informasjon etter hvert som vi får økt kunnskap om områdene med forurenset grunn eller kunnskap om nye områder med forurenset grunn.

– Verktøyet informerer om grunnforurensning i Norge, hva som er gjort med områdene og planene for opprydding. Eiendommene er også lagt inn på søkbare kart. Vi har jobbet mye med å skape et enkelt brukergrensesnitt for brukerne, sier avdelingsdirektør Marit Kjeldby i Miljødirektoratet.

Fakta: Grunnforurensning
* Fagsystemet inneholder informasjon om over 6000 oppføringer om forurensning i grunnen og hvor det er mistanke om forurensning i Norge med Svalbard.

* Opplysningene i Grunnforurensning er i stor grad innhentet gjennom kartlegging og registrering av enkeltsaker forurensningsmyndigheten har kjennskap til.

* Hvert år føres ca. 400 kartlegginger inn i fagsystemet.

* Kommuner, fylkesmenn og Miljødirektoratet, avhengig av hvem som har ansvaret i de ulike sakene, har ansvaret for å legge inn data.

* Det legges inn oppdatert informasjon etter hvert som vi får økt kunnskap om områdene med forurenset grunn eller kunnskap om nye områder med forurenset grunn.

Les mer på miljødirektoratets nettsider