Det nye styret i Building Smart Norge (f.v.): Øyvind Monrad-Krohn GK Gruppen, Osmund Skorge Statsbygg, Per Qvalben Nye Veier, Nestleder Jane Bordal Statens vegvesen, Tor Åsmund Evjen St. Olavs Hospital, Tor Åsmund Evjen St. Olavs Hospital, Janne Aas-Jakobsen Niras Norge AS, Styreleder Øyvind Skarholt Byggevareindustriens Forening. (Vegar Knotten var ikke til stede da bildet ble tatt.) Foto: Morten Iversen, Webtekst AS

Skarholt blir ny styreleder i Building Smart

– Vi ønsker å gjøre oss mer aktuelle, interessante og relevante for byggenæringen i Norge

Dette sier nyvalgt styreleder Øyvind Skarholt i Building Smart Norge i en pressemelding.

Skarholt er til daglig direktør i Byggevareindustriens Forening og  har sittet som styremedlem de siste fem årene.

Han gleder seg til å ta fatt på jobben og ser fram til å være med på utrullingen av foreningens splitter nye strategi.

Statens Vegvesen tar samtidig posisjonen som nestleder i styret. Jane Bordal fra Vegvesenet ble valgt som nestleder.Også byggeprosjekter innenfor infrastruktur benytter i stadig større grad åpen-BIM.

Digibygg-sjefen gir seg

Daglig leder Anstein Skinnarland takker fungerende styreleder Jan Myhre for innsatsen. Myhre er på vei til en stilling som eiendomssjef i Longyearbyen lokalstyre på Svalbard. Videre styreverv i foreningen ble av den grunn tungvint. Foto: Morten Iversen, Webtekst AS

Nestleder i det gamle styret og gjennom flere perioder fungerende styreleder, Jan Myhre, gir seg.

Myhre er på vei ut av stillingen som prosjektdirektør i Statsbyggs satsning Digibygg, til fordel for en stilling som eiendomssjef i Longyearbyen lokalstyre på Svalbard. Videre styreverv i foreningen ble av den grunn tungvint.

– Det er lett å forlate et styre når virksomheten går så godt som den gjør i Building Smart Norge for tiden. Foreningen en stor medlemsvekst, to nyansettelser i løpet fjoråret og en sunn økonomi. Noe som igjen har ført til et svært høy aktivitet på et voksende antall felt. Styret som nå tar over består av høyst profesjonelle næringsaktører med stor bredde. Jeg ønsker foreningen lykke til videre med det ytterst viktige arbeidet den gjør i en spennende tid for næringen, sier Myhre i meldingen.

Ny strategi

Gjennom store deler av det foregående året har de tre ansatte i Building Smart – i tett samarbeid med medlemmer, styret og eksterne krefter – ruget og finslipt på en helt ny strategisk plattform.

Strategien strekker seg langt fram i tid og har mange delmål på veien.

– Etter etter åtte år med en profesjonell administrasjon i ryggen, vet vi som forening i dag langt mer om både behovene og mulighetene som finnes. Denne akkumulerte kunnskapen og erfaringen ønsker vi skal manifestere seg i strategiplanen for 2018 – 2021. Vi ønsker å invitere næringen inn til en åpen og inkluderende arena hvor vi i fellesskap kan finne ut hvordan best bygge videre på den solide innsatsen som er lagt ned og finne felles løsninger på de problemene vi alle står ovenfor, sier styreleder Skarholt.

En stabil grunnmur for grensesprengende ideer

I meldingen skriver Building Smart at den viktigste rollen framover blir å tilby en solid grunnmur for innovasjon.

- At det for mange kan synes som om innovasjon og standardisering er diametralt motsatte størrelser, har vi stor forståelse for. Slik er det imidlertid ikke. Tvert imot er det nettopp samspillet mellom innovasjon og standardisering som på sikt vil sørge for at verden beveger seg framover, uten å gå fullstendig av hengslene, skriver Building Smart i meldingen.

Øyvind Skarholt utdyper dette slik:

– Med bakgrunn i denne nye og langsiktige strategien skal organisasjonen nå utvikle metoder for å bli en mer tydelig og aktiv arena for innovasjon for en samlet, norsk byggenæring. Vi vil være aktuelle, attraktive og interessante. Endringstakten akselererer eksponentielt. Det er derfor ikke enkelt å se for seg hvordan ting vil bli gjort i næringen i 2030 og videre. Av den grunn har det vært helt avgjørende å snekre sammen en dynamisk strategi som er så solid at den lar oss navigere i – og som holder skuta flytende gjennom – ukjente farvann, avslutter Skarholt.