De to prisvinnerne Christer Wilhelmsen og Stein Ivar Hiller flankeres av veileder Rolf E. Petersen, samt Dordi Skjevling (COWI) og Svein Erik Bakken (Sweco) fra RIFs ekspertgruppe for vann- og miljøteknikk. Den tredje prisvinneren Marte Fylkesnes var ikke til stede. Foto: Dordi Skjevling

Ble tildelt prisen årets "VA-Bacheloroppgave"

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har tildelt prisen «Årets beste bacheloroppgave» til Christer Wilhelmsen, Stein Ivar Hiller og Marte Fylkesnes fra NTNU Fakultet for teknologi/Institutt for bygg og miljø (tidligere høgskolen i Sør-Trøndelag). 

- Bacheloroppgaven går inn i kjernen av hva som ofte er en problemstilling i norske kommuner i dag, og den vil kunne fungere som et hjelpemiddel for en yngre ingeniør i en mindre norsk kommune, heter det i en melding fra RIF. Caset er hentet fra Melhus kommune og viser de kunnskapsbrister en kommune har når gamle ledninger skal fornyes. Hensikten med oppgaven har vært å bidra til en god kartlegging og en god vurdering av best mulig løsning for å separere spillvann og overvann i Vassfjellvegen. Oppgaven følger alle faser fra problembeskrivelse, forprosjektering og detaljprosjektering inkludert et konkurransegrunnlag for entreprenør. Hensikten når prosjektet som beskrives i oppgaven er gjennomført, er å redusere mengden urenset avløpsvann som når nærliggende resipient. Veileder for oppgaven har vært Rolf E. Petersen ved NTNU. Sammen med prisen følger 10.000 norske kroner til vinnerne.

- RIF gratulerer prisvinnerne med en velfortjent seier. Det er viktig for oss som bransjeforening å dele ut slike priser, blant annet for å synliggjøre vann- og miljø faget overfor studentene og omverdenen, sier Ari Soilammi, som er Utviklingssjef i RIF.

- Rådgiverbransjen rekrutterer årlig et stort antall ingeniører og vi vil gjerne tiltrekke oss de flinkeste folkene til de mest kompliserte prosjektene, avslutter Soilammi.