Jan Aasekjær har sluttet som daglig leder i BAS Maskinutleie. Arkivfoto.

Aasekjær har sluttet i BAS Maskinutleie - ny ledelse på plass

Utleie-profilen Jan Aasekjær har sagt opp stillingen som daglig leder i BAS Maskinutleie.

Det ti år gamle utleieselskapet, som i 2016 omsatte for nærmere 280 millioner kroner og hadde over 17 millioner på bunnlinja, ledes nå av Rune Jomaas fra Totalvekst. 

– Styret hadde noen tanker og jeg har noen andre tanker. Utover det så har jeg ikke lyst til å kommentere saken noe ytterligere, sier den tidligere BAS-sjefen Jan Aasekjær til Byggeindustrien.

BAS Maskinutleie er eid av Kruse Smith og Backe AS. De to entreprenørselskapene har 50 prosent eierandel hver i det veletablerte utleieselskapet, og styret ledes av konsernsjef i Backe, Eirik Gjelsvik.

Takker Aasekjær

I en e-post til Byggeindustrien, skriver Eirik Gjelsvik følgende om ledeskriftet i BAS.

Backe-konsernsjef og styreleder i BAS Maskinutleie, Eirik Gjelsvik. Arkivfoto: Arve Brekkhus

– Jeg vil takke Jan for den jobben han har lagt ned for å gjøre BAS Maskinutleie til ett av bransjens ledende utleieselskap. Fra den spede start i 2008, basert på BackeGruppen sitt utstyr, har Jan ledet oppbyggingen av selskapet til å bli den fjerde største aktøren i markedet med en omsetning på 300 millioner, 134 ansatte og en bred kundemasse. Jeg vil også takke Jan for det gode samarbeidet vi har hatt gjennom disse ti årene, et samarbeid preget av tillit og gjensidig respekt, skriver Gjelsvik og legger til:

– Jeg vil ønske Jan lykke til videre med andre arbeidsoppgaver.

Rune Jomaas har tatt over som daglig leder i BAS Maskinutleie. Foto: Totalvekst.no

Jomaas tok over i mars

Videre skriver han at Rune Jomaas er engasjert som daglig leder fra og med 9. mars.

– Rune har fått god kjennskap til BAS gjennom engasjementet som strategisk rådgiver siden desember. Rune har jobbet i entreprenørnæringen de siste syv årene og har dermed fått god kunnskap om denne, skriver Gjelsvik.

– Lederskifte noe tidligere enn flagget

Byggeindustrien har spurt styrelederen i BAS Maskinutleie om årsaken til lederskiftet.

– Jeg har ingen ytterligere kommentarer enn det som fremgår av meldingen, men vil understreke at Jan har selv sagt opp sin stilling. Jan hadde tidligere flagget at han ville gi seg når han fylte 65 i 2019, så skiftet kommer noe tidligere enn han opprinnelig hadde flagget, svarer Gjelsvik.