Styreleder Jørgen Leegaard i Startbank.

Startbank utvikler nettsidene

Startbank oppgraderer søkesidene sine og lanserer nye ikoner basert på standardisert filtrering av nøkkelinformasjon.

Det skriver Startbank-utvikler Achilles i et nyhetsbrev til brukerne av tjenesten.

I det oppdaterte Startbank-systemet vil alle registrerte foretak, basert på definerte og objektive grenseverdier, få ny status. Basert på funn vil det være en trafikklysbasert (grønn, gul og rød) visning i Startbank. I tillegg til ikonet vil det være en forklarende tekst som forklarer statusen, heter det i brevet.

Følgende informasjonselementer benyttes til å sette statusen på de registrerte foretakene:

  • Finansiell informasjon - (Likviditet, soliditet, resultat, revisoranmerkninger og lignende)
  • Skatter og avgifter - (At disse er ajour)
  • Forsikring – (At alle dokumenter er gyldige)

Alle grenseverdiene er, ifølge brevet fra Achilles, satt av representanter fra bransjen.

I trafikklyssystemet vil skyldige skatter og avgifter, samt ugyldig yrkesskadeforsikring, gi rød status. Lav likviditet og soliditet, negativt resultat, revisoranmerkninger samt ugyldig ansvarsforsikring, vil gi gul status.

Oppgraderingen skal allerede være implementert i systemet.

Styreleder Jørgen Leegaard i Startbank forteller til Byggeindustrien at videreutviklingen av registeret er gjort basert på innspill fra bransjen og utformet i arbeidsgrupper med Startbank-registrerte bedrifter.

– Det vi har gjort, er at vi har frisket opp og gjort Startbank mer brukervennlig, men vi har også innført et forbedret filter som vi kaller det. Her kontrollerer og sjekker vi nye bedrifter som skal inn, samt de som er inne allerede, slik at vi forvisser oss om at de som er medlemmer i startbank, faktisk hører hjemme der, sier han.

Leegaard forteller at både nye og eksisterende bedrifter i Startbank nå vil måles på flere faktorer enn før, de vil følges opp hyppig for å sikre at informasjonen er oppdatert, og med fargekodene skal det også fremgå enda tydeligere når noe ikke er til registerets standarder.

– Enkelte har tidligere ment at det er mulig å stå i Startbank uten at alt er i orden, og dette har vi tatt på alvor og gjort et solid arbeid for å sikre oss mot. Vi har gjort nåløyet enda trangere, sier Leegaard.