Pål Kvalheim

Telenor vil leie i stedet for å eie

Telenor har de siste årene etablert en rekke kontorbygg rundt omkring i verden etter Telenors åpne og fleksible arbeidsplassprofil. Tidene endrer seg også for telegiganten. – Vi vil nok i fremtiden leie i stedet for å eie, sier Pål Kvalheim, direktør for Telenor Eiendom.

Telenor har 139 kontorbygninger for sine 27.500 medarbeidere rundt om i verden.

Kvalheim holdt på Byggedagene et innlegg om hvordan Telenor ønsker å fremstå gjennom sine bygg.

Han forteller at selskapets arbeidsplassprofil med åpenhet og hvor det ikke skal være forskjeller mellom medarbeiderne og sjefene har blitt eksportert ut i verden, blant annet til land i Øst-Europa og Asia.

– Det startet med utbyggingen på Fornebu som startet med en visjon om å skape Nordens fremste arbeidsplass for nyskapende virksomhet. Siste rest av etatskultur forsvant og bygget har vært viktig for Telenors videre kulturbygging og ekspansjon, sier han.

Selskapet har de siste årene bygd i Malaysia, Ungarn, Bangladesh, Thailand, Ungarn og Pakistan. Kvalheim forteller at tidligere kulturelle barrierer har blitt fjernet for medarbeiderne i disse landene ved Telenors arbeidsplassfilosofi.

– Folk er folk og det funger på tvers av konsernet, sier han.

Bygget selskapet bygde i Islamabad i Pakistan i 2017 kan bli det siste store signalbygget Telenor bygger og eier selv.

– Det binder opp mye kapital å eie kontorbyggene, og det er vanskelig å planlegge behov for en lang tidshorisont, og vi begynner nå å tenke annerledes. Samarbeid og innovasjon skjer ikke lenger internt i Telenor, og vi vil samarbeide med andre. Vi vil i større grad leie enn å eie, sier Kvalheim.