Johan H. Andresen, styreleder i Ferd, utelukker ikke flere oppkjøp i byggenæringen. Han var en av innlederne under Byggedagene 2018 onsdag.

Ferd-Andresen snuser på flere oppkjøp i byggenæringen

Ferd er allerede blitt en tungvekter i norsk byggenæring, men styreleder Johan H. Andresen er ikke mettet helt ennå.

For snart syv år siden gikk Ferd og Johan H. Andersen inn som majoritetseier av Mestergruppen, og i fjor sommer gjorde de sitt til nå siste innhogg i bygg og anlegg med oppkjøpet av Saltdalshytta.

Men Ferd er trolig ikke ferdigvokst innenfor byggenæringen helt enda.

– Ja, vi jobber jo alltid med noe, men jeg kan ikke love noe. Men at vi har noen som er interessert i å være med på laget vårt, er riktig, sier Johan H. Andresen på spørsmål fra Byggeindustrien om det er flere oppkjøp på gang.

Kan både være geografisk og innholdsmessig

Men om Ferd, som i dag eier Mestergruppen-konsernet med store aktører som XL-Bygg, Byggeriet, Mesterhus, Systemhus og Saltdalshytta under paraplyen, ser mot nye områder innenfor byggenæringen, vil han ikke avsløre.

– Det tror jeg ikke jeg skal si noe om. Bransjen er ikke så stor at man kan begynne spekulere i flere retninger, men vi ser på flere måter å bygge oss opp en aktør for fremtiden på. Det kan både geografisk, og det kan være innholdsmessig, sier Andresen.

Høyt kontantbruk tidlig på morgenen

Ferd-lederen var en av foredragsholderne under Byggedagene 2018 på Oslo Plaza. Der snakket Andresen om verdibasert lederskap, og ga konferansedeltakerne et innblikk i hvilke krav og tanker Ferd har til etikk og verdier.

Han er fullt klar over at deler av byggenæringen har seriøsitetsutfordringer å jobbe med.

–Vi vet det finnes noen innebygde utfordringer i bransjen. Et eksempel kan være for høyt kontantbruk på en del byggevareutsalg tidlig på morgenen. Dette er noe bransjen som helhet må jobbe sammen om for å få bukt med.

– Men utfordringene demper ikke lysten å til å investere i næringen?

– Nei, jeg tror kanskje noen som oss har noe å bidra med. Vi kan positivt legge press på næringen til å endre seg. Digitale løsninger er jo noe som kan bidra til å gjøre dette enklere. Jo mindre kontanter man håndterer, jo bedre vil det være, mener Andresen.