Illustrasjon: A-lab

Veidekke bygger Bergen Business Park

Veidekke har fått i oppdrag å oppføre de to første kontorbyggene i Bergen Business Park på Flesland.

Utbygger er Bergen Lufthavn Utvikling AS (50/50 Linstow AS og Flesland Holding AS). Kontrakten er en totalentreprise verdt rundt 220 millioner kroner ekskl. mva.

Veidekke skal bygge to fem-etasjers kontorblokker kalt «Expo-bygget» og «Midt-bygget» på totalt 14.000 m 2 over en felles parkeringskjeller. Dette er starten på utviklingen av en moderne og ambisiøs næringsby like ved den nye terminalen på Bergen lufthavn Flesland. Utbyggingen har høye miljøambisjoner og vil skje fasevis, basert på leietakernes behov.

- Det har vært utrolig kjekt å få være med på utviklingen av de to første kontorbyggene i den nye Bergen Business Park, og vi gleder oss over at prosjektet nå realiseres. Godt samspill mellom utbygger, Veidekke, våre leverandører og arkitekter/rådgivere har gitt spennende bygg med moderne uttrykksform, høye kvaliteter, god funksjonalitet og fleksibilitet. Byggene blir miljøsertifisert (BREEAM), noe som også gjelder alle de andre kontorprosjektene vi jobber med i Veidekke Bergen for tiden, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Entreprenør Bergen.

Byggestart blir like over påske, og den første kontorblokken («Expo-bygget») skal stå klart til innflytting i løpet av september 2019.