<p>Ela Nilsen spar betong over grunnsteinen. Foto: Jan Walbeck/Oppegård kommune</p>Ordfører og elever med grunnsteinen Ela Nilsen, ordfører Thomas Sjøvold, Styrk Oskar Ørnebo og Tuva Marie Mork. Foto: Jan WalbeckFoto: Jan Walbeck/ Oppegård kommune

Elever la ned grunnstein for nytt omsorgsbygg på Kolbotn

Elever ved Ingieråsen ungdomsskole blir nærmeste nabo til omsorgsbygget i massivtre som nå bygges på Kolbotn. Fredag 9. mars la de ned grunnstein for bygget sammen med ordføreren.

8.- og 9. trinn ved skolen hadde fått i oppdrag å fylle en «tidskapsel» som skulle legges ned i grunnsteinen. Et skrin med Oppegårds kommunevåpen inngravert ble blant annet fylt med et minnekort bestående av to videoer om hvordan det er å være ung i Oppegård i dag, og et tankekart som viser hvordan ungdommene tror det vil være å bo i Oppegård om 100 år. Det ble også lagt i mynter, dagens lokalaviser, en spinner, headset til mobiltelefon – og andre småting som kan si noe om hvordan det var i 2018 – i fremtiden, skriver Oppegård kommune i en pressemelding.
Arkitekt fra Oppegård
Ordfører i Oppegård Thomas Sjøvold la ned grunnsteinen sammen med elevene. Både han, elevene og andre som har tilknytning til bygget, fikk være med å tette hullet hvor skrinet ble lagt ned med sement.

Hovedarkitekt for bygget, Lars Jørund Haugen ved Tegn_3 arkitekter, bor selv i kommunen ogdeltok også på seremonien.

Moderne bygg i massivtre
Det nye omsorgsbygget vil få fem etasjer med underliggende kjeller og skal bestå av 72 omsorgsboliger, bokollektiv for demente, dagsenter og base for hjemmetjenesten. Dette blir et funksjonelt og miljøvennlig lavenergibygg med mye bruk av massivtre.

Det legges opp til fine uteområder – og elevene ved Ingieråsen skole vil kunne bruke en passasje gjennom bygget som alternativ skolevei.

Entreprenør for bygget som er planlagt ferdigstilt våren 2019 er AF Nybygg.