Låndmålertjenesten forblir offentlig

Stortinget har bestemt å la låndmålertjenesten fortsette å være en offentlig tjeneste.

- Dette er en seier for fornuften. Politikerne har lyttet til ingeniørene. De ble overbevist om at en privatisering totalt sett hadde gitt et dårligere landmålertilbud i landet vårt, sier NITO-president Trond Markussen i en pressemelding.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og KrF sikret flertall for å la landmålertjenesten fortsatt betjenes av offentlig ansatte. NITO er svært tilfreds med utfallet i saken.

- Det har vært underlig å lese utspillene til tidligere kommunalminister Sanner på dette området, sier Markussen. - NITOs landmålere kjenner seg ikke igjen i hans beskrivelse av kommunal eiendomsoppmåling.

- En fortsatt offentlig landmålertjeneste er med på å sikre et godt landmålertilbud for hele landet. Og vi er gjerne med på å forbedre tilbudet. Vi er glad for at Stortinget ser det fornuftige i å få til enda bedre kvalitet istedenfor å rasere noe som fungerer bra. Ingeniørene og teknologene i NITO ser fram til å være med i dialogen videre, sier Rolf Martin Raknes fra NITO Geomatikk.

- Stortingsflertallet takker alle som har bidratt til at denne saken får det utfallet den nå får. Særlig kommunene og fagforeningene, spesielt NITO, har vært tydelige stemmer og bidratt til å opplyse saken på en god måte, sier saksordfører Stein Erik Lauvås (Ap).