<p>Støpearbeidene i den enorme kraftstasjonshallen i Nedre Otta kraftverk er i gang. Foto: Jørn Hindklev</p>Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevAndritz Hydro, som leverer mekanisk utstyr til kraftstasjonen, er i gang med å installere de to store sugerørene i kraftstasjonen. Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevBetongformann Harald Lien, BIM-koordinator Eirik Oulie Rosbach og prosjektleder Ola Skjegstad Langset (alle Skanska). Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevBIM-koordinator Eirik Oulie Rosbach ved en av de totalt tre BIM-kioskene i prosjektet. Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevKrandrageren i stasjonshallen er dimensjonert for 160 tonn og benyttes til støpearbeidet i hallen. Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevBetongarbeider ved inntakskonstruksjonen. Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn Hindklev

Skanska støper i Norges største pågående kraftprosjekt (bildekarusell)

Skanska er nå i gang med betongarbeidene i Nedre Otta kraftstasjon. Totalt skal det støpes 15.000 kubikkmeter fabrikkbetong før prosjektet er ferdig. Prosjektet er et rent BIM-prosjekt der all prosjektering hentes ut av en BIM-modell.

Skanska er nå i gang med betongarbeider både ved inntakskonstruksjonen og inne i den imponerende stasjonshallen med en høyde på 42 meter, bredde på 18 meter og en lengde på 60 meter.

Prosjektleder Pål Røssum i Eidsiva Vannkraft opplyser at prosjektet, som er Norges største pågående kraftprosjekt, er i rute på aktiviteter som er på kritisk linje.

– Vi er i rute i kraftstasjonen og vannvei, mens vi ligger noe bak på inntaket. Arbeidene på inntak har mye slakk og har ingen konsekvens for planlagt idriftsettelse, melder han til Byggeindustrien.

Betongarbeidene vil pågå frem til våren 2019. Nedre Otta vil få en produksjon på 315 GWh når kraftverket settes i drift i 2020.

Du kan lese mer om betongarbeidene og entreprenørens og byggherrens BIM-erfaringer i Byggeindustrien nummer 4 som nå er ute hos abonnentene.