Avdelingsdirektør for Byggeprosesseksjonen i Bolig- og bygningsavdelingen

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har ca. 400 ansatte og er sekretariat for kommunal- og moderniseringsministeren og øvrig politisk ledelse. Departementet har en rekke underliggende etater og virksomheter.Ansvarsområdene finner du her.

Godt medarbeiderskap er viktig hos oss. Mer om dette finner du her.

Bolig- og bygningsavdelingen har 41 ansatte og skal gjennom forvaltning og utvikling av regelverk, økonomiske ordninger og kunnskap bidra til gode rammer for bolig- og bygningssektoren. Avdelingen skal sikre et uavhengig og godt faglig grunnlag for politiske avgjørelser, og være den viktigste premissleverandøren innenfor bolig- og bygningspolitikken. Avdelingen jobber tverrfaglig og samarbeider med andre departementer, direktorater og eksterne kompetansemiljø.

Vi legger vekt på mangfold og oppfordrer derfor alle kvalifiserte til å søke - uansett alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn eller seksuell legning. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med redusert funksjonsevne, for eksempel mulighet for redusert stilling. Søkere som informerer om at de har redusert funksjonsevne, vil bli invitert til intervju dersom de er kvalifisert.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren ber om å ikke bli oppført på den offentlige søkerlista. Dersom anmodningen ikke tas til følge, vil søker bli informert, jf offentlighetslovens §25.

FirmaKommunal- og moderniseringsdepartementet
FylkeOslo
Søknadsfrist20.03.2018

Vil du bidra til god forvaltning og lede an i utviklingen av plan- og bygningsloven?

Kommunal- og moderniseringsdepartementet søker ny avdelingsdirektør for Byggeprosesseksjonen i Bolig- og bygningsavdelingen

Byggeprosesseksjonen (BY) har ansvar for bygningsdelen av Plan- og bygningsloven (PBL). Seksjonen har ti erfarne medarbeidere, primært jurister, og samarbeider tett med Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK). Samfunnsoppdraget er å legge grunnlaget for en fremtidsrettet bygningspolitikk og forsvarlig byggkvalitet. Departementet er øverste bygningsmyndighet, og BY er ansvarlig for enkelte klage- og omgjøringssaker, tolkningsuttalelser og veiledning. Seksjonen skal følge, evaluere og utvikle tiltak som sikrer gode byggeprosesser, kvalifiserte aktører og effektiv saksbehandling. Regelverket skal bli enklere, mer forståelig for brukerne og i større grad rette seg mot fremtidens behov. Sentrale spørsmål for seksjonen er: Hvor omfattende bør reguleringen være? Hvilken rolle bør myndighetene ha? Hvordan kan vi legge bedre til rette for selvbetjening og digitale løsninger?

Vi søker en leder med faglig interesse for forvaltning og utvikling av plan- og bygningsloven, god forståelse for politiske prosesser, og interesse for byggenæringens utfordringer og kommunenes behov. Du har god kjennskap til lovverket, og har et engasjement for å videreutvikle og finne nye løsninger. Seksjonsleder har ansvar for gode analyser av virkemidlene og endringene i disse. Du har evne til å lede og motivere høyt kompetente medarbeidere.

Arbeidsoppgaver

  • Legge til rette for en fremtidsrettet bygningspolitikk og forenkle regelverket blant annet gjennom digitalisering
  • Lede og videreutvikle seksjonen
  • Delta i avdelingens ledergruppe
  • Forvaltningsansvar for bygningsdelen av PBL
  • Forstå næringens utfordringer og kommunenes behov

Kvalifikasjoner

  • Høyere utdanning, fortrinnsvis jurist
  • Relevant ledererfaring
  • Kjennskap til plan- og bygningsloven
  • Arbeidserfaring fra offentlig forvaltning, fortrinnsvis departement eller en stor kommune
  • God rolleforståelse og interessert i politiske prosesser
  • Kunnskap om byggenæringens utfordringer og kommunens behov
  • God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk

Personlige egenskaper

  • Strategisk og analytisk
  • Løsningsorientert
  • Fleksibel og gode samarbeidsevner
  • Evne til å lede og motivere kompetente medarbeidere
  • Like utfordringer og høyt tempo

Stillingen er lønnet som avdelingsdirektør (1218) i spennet kr 840 000 – 975 000. For søkere med spesielt gode kvalifikasjoner kan høyere lønn vurderes.

Du må kunne sikkerhetsklareres.

Bakgrunnssjekk gjennomføres av ekstern samarbeidspartner.

Ved spørsmål kan du kontakte ekspedisjonssjef Ann Ingeborg Hjetland på tlf. 901 84 843 eller avdelingsdirektør Benedikte Endresen på tlf. 416 39 959.

Søk stilling

Vis flere stillinger: