Foto: Statens vegvesen

Flekkefjord-bru forsinket av økonomiske problemer hos  polsk leverandør

Monteringen av ny bybru på fv. 44 i Flekkefjord sentrum blir forsinket etter at Skanskas underleverandør, det polske verftet Vistal, fikk store økonomiske problemer.

Forsinkelsen får også konsekvens for ferdigstillelse av hele prosjektet. Revidert dato for ferdigstillelse er 9. oktober 2018.

«Fremdriften på anlegget er justert opp mot brumonteringen. Det vil si at Skanska utfører så mye arbeid de kan før brua kommer. Gjenstående arbeid vil bli utført etter at brua er montert», skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Det vil bli satt trafikk på brua før ferien og den midlertidige brua vil bli fjernet så snart ny bru er tatt i bruk.

Fortauet på nordsiden av ny bru vil ikke kunne benyttes før endelig ferdigstillelse. Dette på grunn av arbeider med å fjerne midlertidig veg, bygging av mur mot apotekerhagen og Brogaten 25, samt gjenoppbygging av Apotekerhagen. Skanska planlegger å bli ferdig med alt på sørsiden av broa før ferien, mer presist; fortauet forbi Brogaten 32 og 30, samt det nye trappeamfiet og «Torget», opplyser Vegvesenet.

PS. Det ble først meldt at Vistal var gått konkurs, men det er ikke riktig. Vistal meldte oppbud, men gikk ikke konkurs og har fått konkursbeskyttelse.

Skanska valgte å bryte kontrakt på grunn av uklar fremdrift.