Illustrasjon: Bergersen ArkitekterIllustrasjon: Bergersen ArkitekterIllustrasjon: Bergersen Arkitekter

Tre trøndere bygger for en halv milliard i Åre

Investorene Kaare Arnstad, Øyvind Christensen og Johan Helgesen vil bygge 79 luksusleiligheter i Ullådalen på vestsiden av fjellet Åreskutan i Åre i Sverige.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider mandag.

Leilighetene blir, ifølge artikkelen, på mellom 45 og 180 kvadratmeter, og vil koste fra 3,5 millioner til 15 millioner kroner.

– Vi tror prosjektet har unike kvaliteter. Det er på 700 høydemeter. Det er der snøen kommer først og forsvinner sist, og skiheisen går helt frem til bygget, sier Kaare Arnstad til avisen.

De to har tjent seg rike på eiendom i Trondheim og omegn. I Åre har de fått med seg investor Johan Helgesen, som eier den tidligere slakter- og pølsemakerbedriften Johan O. Helgesen AS, skriver Adresseavisen.

For over ti år siden kjøpte trioen bakkerestauranten Ullådalsstugan på vestsiden av den 1.420 meter høye Åreskutan. Restauranten ligger i enden av skiheisen Ullådalsliften, som forbinder området med resten av alpinanlegget i Åre.

Planen har vært å rive dagens restaurant og erstatte den med et nytt bygg på til sammen 7.500 kvadratmeter, ifølge Adresseavisen.

Arnstad og Christensen sier det er flere årsaker til at prosjektet har tatt så mange år, men peker særlig på hytteprosjektet tidligere kjent som «Dæhliebyen», som til dels møtte kraftig motstand i lokalmiljøet. I 2015 solgte Dæhlie unna sin andel av prosjektet til svenske investorer.

Øyvind Christensen sier til Adresseavisen at de var bekymret for å bli underlagt de samme reguleringsplanene som Dæhlies prosjekt, men i fjor ble deres egen detaljplan godkjent av kommunestyret i Åre.

– Så nå er det tut og kjør, sier Christensen til avisen.

Utviklerne anslår at byggekostnadene vil ligge på i underkant av 500 millioner kroner, og salgssummen for leilighetene vil ligge på mellom 575 og 600 millioner kroner til sammen. I beste fall kan de starte byggingen til våren, og da kan alt stå ferdig til julen 2019, anslår de.