Lin J. Hammer,leder personsertifisering, DNV GL Business Assurance Norway AS og Geir Syversen, kjedeleder Elfagkjeden. Foto: Ann-Kristin Rauntun

Inngår elkontroll-samarbeid - vil heve standarden

Elfagkjeden og DNV GL inngår avtale om sertifisering av personer og foretak innen elkontroll.

Elfagkjeden og DNV GL har inngått en avtale som sikrer at flere elkontrollører fremover får mulighet til å sertifisere seg innen NEK 405-standardene gjennom Elfagkjedens medlemsrabatt.

– Sammen gjør vi nå et løft for å sikre at elkontroller som utføres i Norge holder den kvaliteten som er nødvendig for å forhindre brann og tap av menneske- og dyreliv, sier Geir Syversen i Elfagkjeden i en pressemelding. 

– Det betyr også at vi som forbrukere kan gjøre et reelt valg når vi bestiller elkontroll. Når du bestiller en sertifisert elkontrollør, har du en garanti for at vedkommende har de kvalifikasjonene som kreves for å utføre jobben riktig, fortsetter han.

– Med en DNV GL sertifisering innen NEK 405 standardene, vil flere elkontrollører og - foretak få et bevis på at de har den kompetansen og de kvalifikasjonene som skal til for å utføre jobben riktig, sier Lin J. Hammer i DNV GL.

NEK 405-serien vil iløpet av 2018 få to nye standarder, som utarbeides i disse dager hos Norsk Elektroteknisk Komite (NEK). Disse vil dekke elkontroll i landbruk, som kommer først og elkontroll på fartøy under 15 meter.