Byggherremiljøet i Sporveien står foran en spennede tid med mange store og omfangsrike prosjekter.  Foto: Sporveien.

Sporveien styrker byggherremiljøet før milliardutbygging

Sporveien står overfor en periode der entrepriser i milliardklassen skal utlyses. Nylig samlet Sporveiens nye utbyggingssjef, Hanna Rachel Broch, 80 prosjektmedarbeidere til «Utbyggingsdagen 2018» for å styrke eget byggherremiljø.

Utbyggingssjef Hanna Rachel Broch i Sporveien. Foto: Sporveien.

– Vi er i en spennende tid med mange store og omfangsrike prosjekter foran oss, sier Broch i en pressemelding.

– Sporveien har allerede et sterkt byggherremiljø med mange dyktige mennesker, men det blir ekstra viktig å legge vekt på kompetansebygging og utvikling for å imøtekomme prosjektene på best mulig måte, fortsetter hun.

Sporveien håndterer i 2018 et investeringsbudsjett på anslagsvis to milliarder kroner og opplever økt investeringsvilje som følge av befolkningsveksten. Utbyggingssjefen forteller at Sporveien ruster seg for å kunne tilby økt kapasitet og mer kollektivtrafikk for pengene.

– Akkurat nå er vi i en fase hvor vi planlegger mange av prosjektene og kommer til å invitere til et leverandørmøte etter sommeren for å informere om kontraktene som kommer, sier Broch.

Blant utbyggingsprosjektene er utbygging av Holtet trikkebase og Grefsen verksted, arbeid med trikkeinfrastruktur, oppussing av T-banestasjonen på Helsfyr, utvikling av infrastruktur og byrom på Majorstuen og omtrent 70 andre infrastrukturprosjekter. Utbyggingsprosjektene henger blant annet sammen med Trikkeprogrammet, som innebærer innkjøp av 87 nye trikker, skriver Sporveien.

– For å være rustet for å ta imot nye trikker må infrastruktur utbedres og vi må ha kapasitet til å parkere og vedlikeholde trikkene, sier Broch.

Selv har utbyggingssjefen lagt en tettpakket 100-dagersplan for sine første måneder i Sporveien, og er nå på dag 64.

– Sporveien har 3700 ansatte og jeg har brukt mye tid på å bli kjent med organisasjonen, målsetningene og utfordringene. Vi har et stort samfunnsansvar og det er helt nødvendig å få tilbakemeldinger fra egne ansatte og samarbeidspartnere for å kartlegge og styrke eget byggherremiljø, sier Broch.

Hanna Rachel Broch begynte i stillingen som utbyggingssjef i Sporveien 1. januar 2018. Hun har tidligere over 20 års erfaring som blant annet prosjektdirektør i Sweco og konserndirektør i Skanska.