Illustrasjon: Bulk Infrastructure

Bulk bygger i Melhus

Bulk Infrastructure har sikret seg omtrent 40.000 kvadratmeter med tomteareal av Melhus kommune i Hoffstad Næringspark, og har signert den første leieavtalen med Norsk Lastbærer Pool AS.

Det skriver Bulk Infrastructure i en pressemelding fredag.

Norsk Lastbærer Pool (NLP) har, ifølge meldingen, signert en 20 års leieavtale med Bulk om bygging av driftsstasjon og mellomlager for selskapets lastbærere.

Prosjektet er planlagt utført i tre trinn, og har et totalt fotavtrykk på 15.300 kvadratmeter, heter det i pressemeldingen.

Bygging er planlagt med oppstart sommeren 2018, og det nye anlegget skal være ferdigstilt og i full drift i februar 2019, skriver Bulk.

– Vi ser fram til å kunne betjene våre kunder fra en topp moderne driftsstasjon med en optimal beliggenhet i Trondheim-regionen, uttaler administrerende direktør Ragnar Strand i Norsk Lastbærer Pool.

Den nye driftsstasjonen er også dimensjonert for å håndtere trepaller og treemballasje i samarbeid med Smart Retur AS, skriver Bulk.

– Vi må berømme Melhus kommune, som har tatt hensyn til et regionalt behov for logistikktomter. Skal man legge til rette for god logistikk og redusere miljøbelastningen, hviler det et slikt ansvar på kommunene rundt Trondheim, sier Peder Nærbø, styreleder og hovedeier i Bulk Infrastructure.

– Vi er også i prosess med flere aktører som ønsker å ligge på Hoffstad Næringspark, men det er foreløpig for tidlig å gå i detalj om disse, sier Dag Klem, Leder for prosjektutvikling, logistikk i Bulk.