De tre første av i alt 52 norske F-35-flyene lander på Ørland hovedflystasjon. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Forsvarsbygg tilbake med frokostmøte på Byggedagene

Når Byggedagene 2018 starter 14. mars inviterer Forsvarsbygg også i år til frokostmøte med orientering om planlegging og utbygging ved Ørland og Evenes flystasjoner og andre kommende prosjekter.

Møtet finner sted 14. mars på Oslo Plaza, rom 301 fra kl. 08.00 til 08.30.

Forsvarsbygg ser frem til å treffe deltakerne på Byggedagene 2018 - og å gi et innsyn i forsvarssektorens største utbyggingsprosjekter. Det vil blant annet bli orientert om kommende konkurranser knyttet til utbyggingen av og behovet for fornyelse og modernisering ved flystasjonene på Ørland og Evenes. Totalkostnadene på disse prosjektene er 14,1 milliarder kroner.

Ørland: I snitt omsettes det for ti millioner kroner om dagen ved utbygginga på Ørland flystasjon, og det er så langt omsatt 45 prosent av rammen på totalt 10 milliarder kroner.
Fremdeles skal Forsvarsbygg omsette 6 milliarder kroner på Ørland i årene fremover.
Evenes: Forsvarsbygg har nå starta planlegginga av utbygginga av Evenes flystasjon, der det planlegges med investeringer for om lag 4 milliarder kroner i perioden frem mot 2022.

I tillegg skal Forsvarsbygg årlig omsette 2 milliarder kroner i prosjekter, som ikke er tilknyttet Ørland/Evenes-prosjektene, i perioden 2018-22. I tillegg kommer prosjekter utenom forsvarssektoren, som i 2018 har en ramme på ca. 400 millioner kroner. Blant annet står vi foran omfattende byggeprosjekter i Bergens-området, der første entreprise på etablering av base for nye undervannsbåter på Haakonsvern planlegges utsendt 2. halvår 2020. Den totale planrammen for prosjektet er 2,5 milliarder kroner.

Etter en kort presentasjon er Forsvarsbygg ved blant annet Olaf Dobloug tilgjengelig for å svare på spørsmål.