NCC får kontrakt til 4,7 milliarder i Gøteborg

NCC har torsdag inngått avtale med svenske transportmyndigheter om oppdraget til å bygge Centralen, som er en betydelig parsell av jernbaneprosjektet Västlänken i Gøteborg.

Oppdraget inkluderer en underjordisk togstasjon og cirka 2 kilometer togtunnel. Ordreverdien utgjør cirka 4,7 milliarder svenske kroner.

- NCC bygger to etapper i West Link, som er et enormt viktig prosjekt for et voksende, attraktivt og bærekraftig Vest-Sverige. Vår tidligere erfaring med City Tunnel i Malmö og City Line i Stockholm har gitt oss verdifull erfaring i form av bærekraftig teknologi og bruk av den nyeste teknologien innen byggeteknikk, sier Nils Bjelm, avdelingsleder Civil Engineering, NCC Infrastructure i en pressemelding.

Oppdraget er blant annet å bygge en ny bro over E6 i øst, en fjelltunnel gjennom Gullberget, betongtunnel i leire, den underjordiske jernbanestasjonen Station Center like nord for Gøteborg sentralstasjon og en betongtunnel vestover til Gøteborgsoperan, en strekning på totalt mindre enn to kilometer.

NCC ble tildelt kontrakten våren 2016, og har siden den gang jobbe tett med byggherren Trafikverket i plaleggingsfasen.

- Å komme tidlig i prosjekter av denne størrelsen gjør at vi kan skape en felles forståelse for utfordringene som et prosjekt av denne karakteren kan bety. Vi vil ha et nordisk samarbeid innenfor NCC, hvor vi vil hente inn kompetanse på større nordiske prosjekt, sier Per Kinell, Regional Director Civil Engineering, NCC infrastruktur.

Produksjon starter omgående med forberedende arbeid, mens tunneldrivingen starter opp høsten 2018. Prosjektet er planlagt å løpe til 2026.