Fagansvarlig for usikkerhetsanalyser i WSP, Steinar Nilsen. Foto: WSP

WSP melder om stor pågang og nyansettelser

Konsulentselskapet WSP øker staben som svar på økende etterspørsel etter usikkerhetsanalyser.

Det skriver WSP i en pressemelding tirsdag.

– Nå trenger vi flere dyktige kolleger til teamet vårt for å møte etterspørselen i markedet, uttaler fagansvarlig for usikkerhetsanalyser i WSP, Steinar Nilsen.

I løpet av de siste årene har WSP, ifølge meldingen, blitt tildelt en rekke nye rammeavtaler innen usikkerhetsanalyse. I 2017 alene vant WSP seks nye rammeavtaler, for blant andre Bergen og Hamar kommune, Bane NOR og Statnett.

I tillegg kommer enkeltstående oppdrag som ikke er rammeavtalestyrt, skriver WSP i meldingen.

Nilsen mener den økte etterspørselen trolig skyldes en kombinasjon av økende investeringsvolum og profesjonalisering i bransjen.

– Byggherrene blir mer opptatt av å bruke investeringsmidlene riktig, få mest mulig nytte igjen for hver krone og sikre god kontroll på investeringskostnaden, sier han.

Det siste halvåret har WSP blant annet levert kalkyler, beregninger for livsløpskostnader og usikkerhetsanalyser i forbindelse med utredning av fremtidige skolebehov i Oslo, og gjennom hele året har bedriften også gjennomført analyser og vurderinger av prosjektene til Nye Veier, i tillegg til usikkerhetsanalyser for blant annet Stavanger universitetssykehus og nytt nasjonalmuseum.

– Vi kan friste med mange spennende prosjekter over hele landet til siviløkonomer og sivilingeniører som kunne tenke seg å bli en del av teamet i WSP, sier Nilsen.