Må sveise 1.400 sveisesømmer på nytt på renseanlegg

1.400 sveisesømmer må sveises på nytt på det nye renseanlegget på Odderøya utenfor Kristiansand lenge før anlegget har åpnet.

I forrige uke skrev Fædrelandsvennen at kontrollutvalgene i Vennesla og Kristiansand fikk beskjed om at alt sveisearbeidet må gjøres på nytt.

Flere kontroller har vist at det har vært feil på innsiden av sveisesømmene, og avisa melder at en Veritas-rapport peker på at det har blitt brukt feil standard ved sveising.

- Det er ingen dokumentasjon som tyder på at vi kan stole på at sveisearbeidet er bra, ikke på noen som helst måte, sier prosjektleder Torleif Jacobsen i Kristiansand kommune til Fevennen.

Det er Goodtech som har kontrakten med bygging av nytt renseanlegg i Kristiansand, og underleverandøren Wofi som har gjort dette arbeidet. Wofi har siden den gang blitt slått konkurs.

Fædrelandsvennen skriver at prosjektets opprinnelige budsjett har sprukket med over 60 millioner kroner, og at det er usikkert på hvordan sveisingen vil påvirke prosjektet. Avisen skriver også at selv om entreprenør og byggherre er enige om at feilene må rettes opp, er de ikke enige om hvem som skal ta regningen.