ITW styrker virksomheten i Norge

Innfestingsleverandøren ITW Construction Products styrker virksomheten i Norge med nye ansettelserog et større verktøyssortiment.

- Vi merker at etterspørselen etter totalløsninger på tvers av flere kategorier øker, både fra treindustrien, fra håndverkere innenfor vindu- og dørmontasjer og husmoduler, og fra sentrale kjeder innenfor byggevarer. Vi styrker derfor virksomheten i Norge for å gi både entreprenører og de profesjonelle utførende en bredere pakkeløsning med et enda større verktøyssortiment av høy teknisk kvalitet, samt en større salgsenhet for bedre rådgivning, sier salgsdirektør Lars Vilhelmsen i ITW Construction Products i en pressemelding.

ITW Construction Products er en del av konsernet Illinois Tool Works, som består av mange desentraliserte selskaper. Enheten Construction Productions har fokus på byggebransjen og er en av flere store seksjoner innenfor selskapet med europeisk hovedkontor og testsenter i Valance i Frankrike.

I 2005 kjøpte ITW opp det norske handelshuset Nordisk Kartro, som noen år senere la om distribusjonsmåten fra direktesalg til forhandlersalg.

Vilhelmsen forteller at ITWs nordiske enhet med felles logistikksenter og med desentralisert styring gir flere fordeler

- ITW Nordic har en felles enhet med logistikksenter, lager og testsenter i Middelfart i Danmark. På denne måten skaper vi en sterk plattform for hele Norden, hvor det blir enklere for oss å levere kvalitetsverktøy på tvers av landegrenser og sørge for synergi. Samtidig er det helt fra konsernets ledelse blitt lagt vekt på desentralisert styring for å kunne tilpasse seg det lokale markedet. Derfor gjør vi nettopp denne satsningen i Norge, som først og fremst handler om å styrke relasjonen vår til eksisterende kunder, slik at vi bidrar til håndverk av høy kvalitet og samtidig forenkler festemiddelsoppgavene, forteller han.