Bane NOR snur om økning av parkeringsavgifter

Togpendlere skal slippe å betale opp mot 9.000 kroner i året for parkering ved stasjonene vest for Oslo.

Det skriver Aftenposten i en artikkel på sine nettsider fredag.

Pendlere inn til Oslo risikerte å betale mellom 8.000 og 9.000 kroner for å parkere daglig ved jernbanestasjonen i et voldsomt forespeilet prishopp fra Bane NOR. Nå lover jernbaneutbyggeren rabattordninger på de aktuelle stasjonene vest for Oslo.

Bane NOR har tidligere argumentert med at store, prosentvise prisøkninger på pendlerparkering ved stasjonene er et grep for å få flere som har mulighet til å sykle eller gå til stasjonen, til å gjøre det. I et internt strategidokument som Aftenposten har fått tak i, skriver dog jernbaneutbyggeren primært om at de kan tjene 54 millioner kroner i økte parkeringsinntekter.

Prisøkningen skulle skje ved å fjerne den rabatterte pendlerparkeringen og kun tilby dagparkering til mellom 40 og 60 kroner per dag. Nå snur Bane NOR, og dropper rene dagparkeringsanlegg. I et brev til kunder som har meldt inn kritikk mot ordningen heter det:

«På bakgrunn av flere konstruktive tilbakemeldinger fra våre kunder i Asker og Bærum, endrer vi planene våre og innfører likevel pendlerparkering ved Blommenholm, Slependen, Billingstad, Høn, Vakås og Hvalstad stasjoner. Dato for innføring av det nye parkeringstilbud blir 9. april.

Frem til dette vil parkeringsplassene ved de to stasjonene være uregulert som i dag»