Dimitrij Minasow i Betongelementforeningen fortalte om flere ting foreningen jobber med, og rettet spesielt fokus mot brubjelkeprosjektet.Leder for YBN Andreas Sjaastad.Stine Maria Frøiland Jensen i Multiconsult fortalte om de spesielle betongkravene på utbyggingen av Hydros anlegg på Karmøy.Torunn Gjerdset fra Thilt Engineering fortalte om spennarmering.Christoffer Moen fra Norcem fortalte om arbeidet som gjøres rundt å finne alternativer når flyveasken sannsynligvis forsvinner sammen med kullkraftverkene.Øyvind Skjønstad i Veidekke fortalte om utfordringene med stålrørspeler på Sjøparken Stavern i Vestfold.Helga Synnøve Kjos-Hanssen i Veidekke fortalte om betongen i Munch-museet.André Schmidt var quizmaster.Quizvinnerne stakk av med bøker.

Betongbransjens unge og lovende møttes for fagprat

Yngres BetongNettverk hadde denne uken fagseminar og sin femte årsmiddag siden oppstarten i 2013.

Omtrent 50 deltakere møtte opp da Yngres BetongNettver (YBN) samlet seg til seminar og middag på Ingeniørenes hus i Oslo torsdag kveld.

Nettverket, som går inn under Norsk Betongforening og Norsk Forening for Betongrehabilitering, har sitt femårsjubileum i år. Leder Andreas Sjaastad forteller at de har opplevd en god utvikling siden oppstarten i 2013.

– I 2012 så man at det var få unge som engasjerte seg i bransjearbeid i betongbransjen. Samtidig var det en forgubbing i bransjen, og unge betongfolk hadde nok ikke så lett for å finne en arena. YBN ble dannet for å møte begge disse behovene, forteller Sjaastad.

– Vi startet med kanskje 20 stykker, og i dag er vi 50 påmeldte. Jeg anser det som en suksesshistorie, sier han med et smil.

Betongnettverket, som formelt sett er en komité i Norsk Betongforening, har utviklet seg gjennom fem år til å både fungere som et nettverk for unge bransjefolk, studenter og betonginteresserte. YBN har som mål å gjøre betongbransjen mer attraktiv for unge, men også inspirere flere unge til å involvere seg i foreningsarbeid. I tillegg er det en arena for faglig påfyll og inspirasjon.

Under årsmiddagen torsdag fikk de fremmøtte høre flere spennende innlegg fra YBN-medlemmer som er med på å flytte grenser i betongbransjen.

Dimitrij Minasow i Betongelementforeningen fortalte om flere ting foreningen jobber med, og rettet spesielt fokus mot brubjelkeprosjektet. Minasow ble fulgt opp av Øyvind Skjønstad i Veidekke som fortalte om utfordringene med stålrørspeler på Sjøparken Stavern i Vestfold.

Stine Maria Frøiland Jensen i Multiconsult fortalte om de spesielle betongkravene på utbyggingen av Hydros anlegg på Karmøy, Christoffer Moen fra Norcem fortalte om arbeidet som gjøres rundt å finne alternativer når flyveasken sannsynligvis forsvinner sammen med kullkraftverkene, Torunn Gjerdset fra Thilt Engineering fortalte om spennarmering, og Helga Synnøve Kjos-Hanssen i Veidekke fortalte om betongen i Munch-museet.

Etter faglig påfyll ble også middag servert, før alle fikk teste betongkunnskapene i en fagtung quiz.