<p>En kvinne ble skadd da en bygning på Lillehammer Camping raste sammen onsdag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix</p>Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevFoto: Jørn Hindklev

Kvinne skadd da bygning raste sammen på Lillehammer (bildekarusell)

En kvinne ble lettere skadd da en bygning på Lillehammer Camping raste sammen onsdag kveld. Det var rundt 40 personer inne i bygningen da taket kollapset.

– Takkonstruksjonen har rast sammen, trolig på grunn av snø på taket. En kvinne ble lettere skadd da hun fikk en bjelke over seg. Hun er tatt hånd om av helsepersonell, sier politiets operasjonsleder Atle B. von Obstfelder til NTB.

Det var et dansekurs på stedet onsdag kveld. For sikkerhets skyld tilkalte politiet en lavinehund som søkte i området. Klokken 22.15 opplyste politiet at bygningen var gjennomsøkt, og at det ikke ble funnet personer der. Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.04.

– Et drønn

Danseinstruktør John Sønsteli forteller til NTB at han holdt dansekurs da de plutselig hørte et smell.

– Det var et drønn, et enormt trykk som blåste ut veggen, og vi skjønte at det bare var å komme seg ut, sier han.

Han forteller at kurset hadde vart halvannen times tid da taket raste sammen.

– Heldigvis var det bare deler av taket som raste sammen, og det raste ikke helt ned innvendig, sier han til NTB.

Tre biler ble skadd da taket ved inngangspartiet falt ned.

Etterforskes av politiet

Avisa GD melder torsdag at ulykken nå etterforskes av politiet.

– Vi vil gå inn og se på bygningen og strukturen, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft, til GD.

Det er sørdelen av det som er hovedbygget til Lillehammer Camping som har fått de største skadene.

Bygningen som raste sammen, var i sin tid administrasjonsbygget til Dampsaga i Lillehammer og skal opprinnelig være fra 1948.

Snørekord

Det er store snømengder i Lillehammer-området for tiden. Mandag morgen ble det målt hele 132 centimeter snø på målestasjonen til Meteorologisk institutt på Biri. Det er ny rekord. Målestasjonen har ført målinger sammenhengende fra 1897 og fram til i dag, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.