Foto: NRC

Rekordår for NRC Group

NRC Group fortsatte sin sterke utvikling med rekordomsetning og økt lønnsomhet i fjerde kvartal. Nå varsler selskapet utbytte.

Omsetning for 2017 sett mot 2016 endte opp 20 prosent mens EBITDA-resultatet økte med hele 47 prosent.

 - Vi har stått på for fullt gjennom hele 2017, og det viser seg i gode tall for både året og for fjerde kvartal. Vi i NRC Group har i flere år hatt en klar strategi om vekst og konsolidering. Vi har levert på den strategien, noe som viser seg på topp-linjen og ikke minst i økt lønnsomhet drevet av god prosjektgjennomføring, sier konsernsjef i NRC Group, Øivind Horpestad.

Ordreinngangen for fjerde kvartal var 616 millioner kroner, og ordreboken var på over 2,4 milliarder kroner ved utgangen året, en økning på 72 prosent gjennom 2017. Den gode utviklingen har fortsatt inn i 2018 med seks annonserte kontrakter så langt, og hvorav den største er på mer enn 400 millioner kroner for oppgradering av Sporveiens trikkebase på Holtet i Oslo. Dette er den største kontrakten vunnet noensinne av NRC Group i Norge.

- Anbudsaktiviteten på jernbane i Norge ble i 2017 rammet av omstruktureringen av Jernbaneverket til Bane NOR, samt manglende bevilgninger til vedlikehold av bane i påvente av ny NTP. Vi så tidlig en risiko for dette, og gjennom gode oppkjøp og vår sterke posisjon i Sverige var vi godt forberedt. Resultatet er en rekordhøy ordrebok ved årsslutt og en veldig god inngangshastighet i 2018, ikke minst i lys av at bevilgningen til bane og infrastruktur er på rask vei opp i Norge og Sverige, fortsetter Horpestad.

- At vi oppnår de resultater vi gjør på tross av et vanskelig 2017 i Norge skyldes først og fremst meget engasjerte og dyktige medarbeidere. Nå som det norske markedet er tilbake må vi jo innrømme at vi er positive til tiden som kommer, supplerer han.

NRC Group har gjennomført fire oppkjøp i 2017, hvorav det siste, Fibertech AS, ble gjennomført i fjerde kvartal. 

NRC Group hadde inntekter på 673,8 millioner kroner i kvartalet, en økning på 22 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 2016. EBITDA var 47,2 prosent opp og endte på 69,7 millioner kroner sammenlignet med 47,4 millioner kroner i samme periode i fjor. Dette tilsvarte en EBITDA-margin på 10,4 prosent (8,6 prosent). 

Gruppens omsetning for hele 2017 steg med 20 prosent til nesten 2,4 milliarder kroner, og EBITDA-marginen var på 9,7 prosent (7,7 prosent i 2016). Styret i NRC Group foreslår å dele ut 1,75 kroner per aksje i utbytte for 2017.