Illustrasjon: Futurehome

Get og TDC kjøper smarthusselskap

Telecom-selskapene Get og TDC kjøper det norske start-up-selskapet Futurehome i en satsing på IoT (tingenes internett) og smarthusteknologi.

Det skriver Get i en pressemelding fredag.

Get og TDC leverer infrastruktur, telecom- og innholdstjenester til over én million nordmenn og til mange av landets største kommuner og bedrifter. Med oppkjøpet av Futurehome ønsker de å styrke satsingen på IoT og smartteknologi, skriver Get i meldingen.

– Vi har de siste to årene evaluert en rekke teknologiplattformer og selskaper i inn- og utland for å finne den riktige plattformen for vår smarthus- og IoT-satsing. Det er gøy at det er en norsk start-up som kom best ut, sier administrerende direktør i Get og TDC Norge, Gunnar Evensen.
Futurehome er en norsk teknologibedrift stiftet i 2013. Selskapet har 18 ansatte, og leverer smarthjem-løsninger på en fleksibel og utvidbar plattform. Teknologien er basert på åpne industristandarder, og kan integreres mot en rekke tredjepartsleverandører, ehter det i pressemeldingen.

– For oss i Futurehome er det stor stas å ta dette videre sammen med Get og TDC. De er blant de mest innovative selskapene i bransjen i dag, sier Erik Stokkeland, medgründer og administrerende direktør i Futurehome.

Med oppkjøp av 51 prosent av aksjene i Futurehome, har Get nå majoriteten av aksjene i selskapet, mens de opprinnelige gründerne og ansatte har de resterende. Futurehome fortsetter som selvstendig enhet med samtlige grunnleggere og ansatte, heter det i pressemeldingen.