«Energismarte bygg» setter søkelys på ­digitalisering

Digitalisering blir et sentralt tema på konferansen «Energismarte bygg» på Vulkan Arena i Oslo 14. og 15. mars.

- Vi skal se på trender og omgivelser, og hva digitalisering og nye teknologier betyr for verdikjeden, sier fagsjef Vigdis Sværen i Nelfo.

- Bransjeglidning er et annet tema. Tidligere bransjeskiller forsvinner. Blant annet er det mulig at it-bransjen og elektrobransjen smelter sammen. Her skal Stefan Hyttfors, som er en av nordens ledende forelesere om trender, innovasjon og forretningsutvikling, snakke om hvordan teknologi vil endre måten bransjen arbeider på, legger hun til.

De skal også diskutere fremtidens definisjon av energismarte bygg, og muligheter og utfordringer for byggeierne. Fremtidens bygg har ikke kabler. Spørsmålet er hvordan bransjen ser på sin egen rolle med tanke på denne utviklingen, og hvilken kompetanse dette krever.

- Digitaliseringen treffer elektroinstallatørene like mye som leverandørene. Dette er en felles utfordring for bransjen, som i stor grad har løsningene. Om bransjen ikke blir mer synlig og forteller byggeierne om mulighetene, vil andre gjøre det. Dessuten lover vi inspirasjonsinnlegg, som vi håper kan føre til nytenking hos deltakerne, forteller Sværen.

Målgruppen for konferansen er aktører og beslutningstakere i eiendomsnæringen og rådgivere i tillegg til elektrobransjen.

Arrangører av konferansen er IEE – interessegruppen for energieffektivisering, Nelfo og EFO.