Illustrasjonsfoto

APX Systems introduserer IntelliTrack

APX Systems AS er nå ute med en ny løsning som de mener gjør at man skal kunne utnytte transportressursene bedre.

Morten Skinnarmo

- Vi lanserer nå IntelliTrack som er en webbasert løsning som bidrar til å optimalisere bruken av transportmateriell og sjåfører. Med optimale kjøreruter og leveringsoppdrag vil man kunne redusere kostnadene samtidig som kan tilby et bedre servicenivå, mener Morten Skinnarmo, CMO hos APX Systems AS.

Han peker på at systemet innhenter informasjon fra Google Maps i nær sanntid og ved hjelp av avanserte algoritmer så kan systemet beregne optimale kjøreruter.

- Dette gir bedre utnyttelse av bilpark og sjåfører, sier Skinnarmo i en pressemelding.

- IntelliTrack henter både kolli og sendingsinformasjon fra et ERP-system eller annet ordresystem fortløpende og lar deg starte planleggingen av fremtidige oppdrag. Systemet innhenter informasjon om antall og type oppdrag, der transportmiddel, arbeidstid, starttid på døgnet, leveringstid og trafikksituasjon i det tidsrommet distribusjonen er planlagt blir tatt hensyn til. Beregning av optimale kjøreruter gjøres raskt i «sanntid», utdyper han.

Sjåføren bruker en mobil-app der han får opp en lasteliste og en kjøreliste med kartvisning og instruksjoner, samt øvrige muligheter i forbindelse med levering.

- Systemet lærer seg kjøre- og leveringstid etterhvert som det benyttes. Erfaringen brukes til stadige forbedringer i utnyttelsen av distribusjonsmateriellet, avslutter han.

Skinnarmo, som er utdannet sivilmarkedsfører fra BI, har lang erfaring fra byggebransjen, og har blant jobbet i Byggmakker Norge, Jøtul, Polygon og Sika Norge. Han ble ansatt som CMO hos APX Systems AS fra 1. november 2017.