Boligbygg-saken øker i omfang

Granskningen etter Boligbygg-saken i Oslo blir stadig utvidet. Nå omfatter den 500 leilighetskjøp for mer enn 1,4 milliarder kroner.

Revisjonsfirmaet Deloitte, som har fått i oppdrag å granske Boligbyggs eiendomskjøp, har fått utvidet mandatet, skriver Dagens Næringsliv.

– Alle Boligbyggs kjøp foretatt i perioden 2015–2017 omfattes av Deloittes granskning, sier Boligbyggs styreleder, Stig L. Bech. Også kjøp gjort i det åpne markedet skal undersøkes.

Det store omfanget fører sannsynligvis til at granskningen vil ta noe lenger tid enn først antatt.

– Omfanget av den dokumentasjon som skal gjennomgås er noe større enn først antatt. Dette gjelder først og fremst den skriftlige dokumentasjonen, sier Bech.

Tidligere er det anslått at granskningen vil være avsluttet i løpet av første kvartal i år, men nå antyder Bech overfor avisen at den endelige rapporten først vil kunne være klar i løpet av våren.

Noen av spørsmålene granskerne skal prøve å få svar på er om Boligbygg har betalt overpris for leilighetene, om det har vært uheldige koblinger mellom Boligbygg-ansatte og selgere, om kommunens anbudsreglement er blitt fulgt og om Oslos politikere er blitt ført bak lyset.

Granskerne samarbeider med Økokrim, som har sin egen etterforskning på gang. Foreløpig er to personer siktet for grov korrupsjon.