HENT, Skanska og BetonmastHæhre kjemper om Hjelset-utbyggingen

Av fem søkere som ønsket å bli prekvalifisert til oppdraget med å bygge det nye akuttsykehuset på Hjelset i Møre og Romsdal, var det kun de norske som kom gjennom nåløyet.

Det skriver helseforetaket Helse Møre og Romsdal i en pressemelding torsdag.

– Vi har invitert tre norske aktører til å komme med sine tilbud. HENT AS, Skanska Norge AS og BetonmastHæhre AS er alle sterke og kompetente leverandører med erfaring fra teknisk kompliserte prosjekt, sier prosjektdirektør Helle Jensen Sykehuset Nordmøre og Romsdal (SNR-prosjektet) i meldingen.

To utenlandske leverandører, en tyrkisk og en italiensk, ble avvist da de ikke tilfredsstilte kvalifikasjonskravene som er stilt for oppdraget. Disse to er Kayi Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S og CMB Sicietà Cooperativa Muratori e Braccianti di Carpi.

Jensen sier i pressemeldingen at hun likevel er godt fornøyd med responsen fra nasjonale og internasjonale aktører.

– Tallet på interesserte søkere viser at entreprisestrategien som er valgt for oppdraget samsvarer godt med tilgangen på kompetanse og kapasitet i markedet, sier Jensen.

Leverandørene har frist til 20. april med å sende inn tilbud. Deretter gjennomfører SNR-prosjektet forhandlinger fram til en leverandør velges.

Det beste tilbudet blir vurdert ut fra tildelingskriteriene pris, oppgaveforståelse og kompetanse hos leverandørene, heter det i pressemeldingen.