Ingen fare med drikkevannet etter innbrudd i Bodø

Det er så langt ikke påvist noen unormale funn i drikkevannet etter innbrudd i et vannverk som forsyner 40.000 innbyggere i Bodø.

– Vannprøvene som ble tatt etter innbruddet i vannforsyningsanlegget i Bodø tirsdag kveld, viser så langt ingen unormale funn, og det er ikke påvist noen helseskadelige stoffer, sier rådmann Rolf Kåre Jensen i Bodø kommune i en pressemelding.

Innbruddet i vannanlegget ved Sørstrupen i Hunstadlia i Bodø ble oppdaget klokken 19 tirsdag kveld.

Dette vannreservoaret ble umiddelbart koblet ut, og vannforsyningen kommer nå direkte fra Heggmoen isteden, opplyser kommunen. Det ble umiddelbart tatt vannprøver som ble analysert hos Labora i Bodø og av Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på Kjeller.

– Det er foretatt en rekke spesialanalyser av vannet både mot radioaktive stoffer og biologiske stoffer, og det er ikke funnet noe unormalt, sier kommuneoverlege Kai Brynjar Hagen.

Det gjøres også tester mot kjemiske stoffer, og heller ikke her har man så langt funnet noe unormalt. Det aktuelle vannreservoaret inneholder om lag 32 millioner liter vann.

– Det skal svært mye til for å forurense en så stor vannmengde, sier Hagen.

Rådmann Rolf Kåre Jensen presiserer at det er trygt å drikke vannet i Bodø.

– Bodø kommune har ett av landets aller beste og sikreste vannforsyninger, og etter denne hendelsen forsterker vi ytterligere denne sikkerheten, sier han.