Forskningsleder - Arkitektur, klima og miljø

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling.

FirmaSINTEF Byggforsk
FylkeOslo
Søknadsfrist26.02.2018

SINTEF Byggforsk, avdeling Bygninger og installasjoner i Oslo søker

Forskningsleder - Arkitektur, klima og miljø

Avdelingen utvikler løsninger for våre kunder gjennom oppdragsforskning rettet mot bygninger, byer og installasjoner i og i tilknytning til det bygde miljøet. Våre medarbeidere jobber innen virksomhetsområdene forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon, sertifisering og kunnskapsformidling. For mer informasjon, se www.sintef.no/byggforsk.

Stillingen som forskningsleder for faggruppen Arkitektur, klima og miljø er en kombinert leder- og forskerstilling. Faggruppen består av syv forskere som jobber med forskning innen virksomhetsområder som klimatilpasning, universell utforming, brukermedvirkning, estetikk og byggeskikk, byggeprosess og beslutningsprosesser.

Fagmiljøet er ledende innen livssyklusanalyser og miljødeklarasjoner for byggematerialer og sammensatt konstruksjoner og er involvert i utvikling av metoder og standarder. Vi er involvert i større forskningssentre som FME ZEN (Zero Emission Neighbourhoods in Smart Cities) og SFI Klima 2050 og er internasjonalt orientert med prosjekter mot nordiske og europeiske prosjekter, bl.a Horizon 2020.

Vi samarbeider med produsenter, næringsaktører, universitet og andre forskningsinstitutt i direkte oppdrag og i forskningsprosjekter.

Kvalifikasjoner og egenskaper

Vi søker en faglig dyktig medarbeider med initiativ, glød og interesse for ledelse. Du har kompetanse på ett eller flere av våre fagområder, og som vil være med å utvikle fremtidens løsninger. Du liker å finne løsninger sammen med krevende kunder og samarbeidspartnere.

  • Erfaring fra rådgiver, entreprenør, forskningsmiljø eller produksjonsbedrift
  • Universitetsutdannelse på mastergradsnivå eller PhD-nivå.
  • Evne til å lede og utvikle en faggruppe
  • God oversikt og kjennskap til næringen.
  • Kundeorientert og ser forretningsmuligheter
  • Erfaring fra forskningsprosjekter er en fordel
  • Du uttrykker deg godt skriftlig og muntlig på norsk og engelsk

Arbeidsoppgaver

Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Som forskningsleder har du ansvar for økonomi og drift i tillegg til personalledelse.

Vi tilbyr

  • Konkurransedyktig lønn
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid
  • Kreativt og tverrfaglig arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
  • Gode muligheter for faglig utvikling
  • Trivelig arbeidsplass med gode kolleger

Stillingen inngår i avdelingsledelsen og i det store lederlaget ved SINTEF Byggforsk. Det vil være viktig å samarbeide med andre enheter ved instituttet og med resten av SINTEF.

For nærmere informasjon om stillingen kontakt forskningsleder Sofie Mellegård på tlf 41445344, e-post sofie.mellegard@sintef.no, eller forskningssjef Partow Pakdel Henriksen, tlf 98283930, e-post partow.henriksen@sintef.no

Søknadsfrist er 26. februar 2018, og du søker via SINTEFs jobbportal.

Vis flere stillinger: