Tora Geisner, Skarnes og Kristine Fagerheim, Kongsvinger. Mottakere av Mapeis studiestipender for 2018.

Rekordmange søkere til Mapeis studiestipend

Mapei deler årlig ut studiestipend for ungdom som studerer realfag. I år var det rekordmange gode søkere.

Tora Geisner fra Skarnes og Kristine Fagerheim fra Kongsvinger fikk hvert sitt stipend på 20.000 kroner og sommerjobb ved FoU-laboratoriet til Mapei.

– For oss er det viktig å bidra til at ungdom tar høyere utdannelse, og da særlig innen realfag. Vi har tilbudt dette studiestipendet noen år, og det er moro å se at interessen aldri har vært større, forteller administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei i en pressemelding.

Mapeis studiestipend for ungdom er rettet mot de som ønsker en ingeniørutdannelse innen kjemi, materialer eller byggfag. Stipendet er på 10 000 kroner i halvåret gjennom et skoleår, og inkluderer sommerjobb ved laboratoriet til Mapei i Nord-Odal.

– Sommerjobben er faktisk viktigere enn selve stipendet, og jeg gleder meg veldig til å prøve ut kunnskapen mine i praksis på laboratoriet. Som en del av studiene håper jeg på et utvekslingsår i Sveits. Da vil stipendet komme godt med, forteller 23 år gamle Kristine Fagerheim fra Kongsvinger.

Hun studerer industriell kjemi og bioteknologi med spesialisering innen materialkjemi og energiteknologi ved NTNU i Trondheim. Ved samme universitet studerer Tora Geisner fra Skarnes bygg og miljøteknikk. Den andre stipendmottakeren har tidligere vært med på Matteknekker'n, en årlig kunnskapskonkurranse for tiendeklassinger i regi av Mapei.

– Det er flott at distriktet har kunnskapsbedrifter som Mapei, med arbeidsplasser som passer vår utdannelse og vårt interessefelt, sier Geisner.

– Det er viktig å løfte utdanningsnivået i distriktet og sørge for at industrien har kvalifisert arbeidskraft. I tillegg til studiestipend og Matteknekker'n har vi partnerskapsavtaler med flere lokale videregående skoler. Vi har de siste 20 årene også tatt inn nye lærlinger hvert år, sier Hagerud.