Søren Olav Bessesen og Åsmund Skeie

De ble vinnerne av fremragende bruk av betong på AHO Works 2018

Søren Olav Bessesen og Åsmund Skeie sto for de to prosjektene som sammen vant prisen for beste betongprosjekt under AHO Works 2018 under navnet Guest Studio.

– Det var en gledelig overraskelse å bli tildelt prisen. Dette er et flott bidrag til studenter og til AHO generelt, dette setter vi stor pris på, sier de to prisvinnerne.

Studentenes oppgave tok utgangspunkt i det pågående Solo House prosjektet til Christian Bourdais, der ledende arkitekter inviteres til å tegne en familiebolig til utleie i den spanske nasjonalparken Matarranya, sør for Barcelona.

Se bilder og beskrivelse av prosjektene her.

Begge studentene har tidligere deltatt på betongworkshopen som arrangeres årlig av Byggutengrenser og AHO i samarbeid med en rekke betongbedrifter.

Bessesen var hos NorBetong i Fredrikstad. 

– Her møtte jeg veldig hyggelige folk som viste oss grunnleggende prinsipper for å støpe med betong og hvordan produksjonen foregikk, sier Bessesen.

Skeie  var hos Block Berge AS i Rogaland og sier det var en uvurdelig erfaring som han er svært takknemlig for. 

– Det er noe herlig pedagogisk å kunne delta i og se produksjonen med egne øyne, og jeg tenker fortsatt tilbake på betongelementene i produksjonslokalene hver gang jeg vurderer bruken av betong i mine skoleprosjekter. Og det vil jeg ta med meg videre når jeg skal ut igjen i arbeidslivet, sier Skeie.