Ill.: Olset AS

BetonmastHæhre Røsand skal bygge ny barnehage for Kristiansund kommune

BetonmastHæhre Røsand skal bygge Nordlandet barnehage for Kristiansund kommune. Barnehagen vil ha massivtre som hovedkonstruksjon og få et godt opparbeidet uteområde med parkeringsfasiliteter.

Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på ca. 76 millioner kroner inkl. mva.

BetonmastHæhre Røsand vant konkurransen vinteren 2017/2018. Partene starter nå en utvikling- og prosjekteringsfase for å optimalisere og finne de beste løsningene for barnehagen.

- Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier Eskild Røsand, daglig leder i BetonmastHæhre Røsand. 

- Gjennom flere prosjekter for Kristiansund kommune, sist Karihola Barnehage, har vi fått et veldig godt samarbeid med kommunen. Det vil vi dyrke videre, også i dette prosjektet, sier han.

- Vi ser frem til å bygge nok et massivtre-prosjekt i vårt nærområde, fortsetter Røsand. 

Han peker på at massivtre har gode egenskaper som høy styrke i forhold til vekt, god isolasjonsevne, miljøvennlighet, fleksibilitet, enkelt å endre og lett å vedlikeholde. 

- I tillegg gir massivtre en raskt og effektiv produksjon, noe som var viktig for kommunen. Nå vil vi samarbeide nært med kommunen om å utvikle de beste løsningene for de om lag 105 barna og ansatte i den nye barnehagen, avslutter Røsand.

- Samarbeidet med BetonmastHæhre om bygging av Karihola barnehage har vært utmerket. Derfor er vi godt fornøyd med at det blir samme entreprenør på Nordlandet barnehage, sier prosjektleder Cathrine Lossius Sagli i Kristiansund kommune.

Byggestart er satt til februar/mars 2018, og med 8,5 måneders byggetid vil nye Nordlandet barnehage være klar for bruk allerede i starten av 2019.