Illustrasjonsfoto: Trond Joelson

Avventende Follobane-leverandører

Bane Nor lover å gjøre opp for seg mot underentreprenørene, men foreløpig vil ikke Condottes tidligere kontraktspartnere kommentere kontraktshevingen.

- Dere regner med at alle underentreprenører blir med videre?

- De samtalene vi har til nå har vært positive. De vil har snakket med vil gjerne jobbe her, og jeg vet ikke om noen som har sagt det motsatte, sier prosjektdirektør Per David Borenstein til Byggeindustrien.

- De vi har snakket med, har stilt to betingelser. De forventer at de får betalt for gammel gjeld og de forventer å få betalt løpende for det de gjør. Det er ingen av de kravene som er urimelige, og det leverer vi på, lover anskaffelsesleder Jan Vormeland.

- Hvordan har underleverandørene vært, det er vanskelig for dem?

- Dialogen har vært veldig bra. De meldingene vi har fått er at de har lyst å jobbe, vil levere så godt de kan og det har de gjort. Det gjør også at vi er optimistiske for veien videre. Men vi terminerte kontraktene klokken i går klokken 2100 og klokken 0700 var arbeidet i gang.

- Hvilket arbeid er det som pågår nå?

- Det er noe grunnarbeid, og så blir det en gradvis opptrapping.

- Når forventer dere 100 prosent drift?

- Det er for tidlig å svare på. Men vi prioriterer nå det området som er knyttet direkte til det som skal skje under det planlagte sommerbruddet, sier Per David Borenstein.

De få underentreprenørene Byggeindustrien har fått komtakt med tirsdag vil foreløpig ikke si stort om veien videre.

– Jeg vet ingenting, sier administrerende direktør Ole Tor Oleivsgard i T. Engene til Byggeindustrien, og mener at det er alt for tidlig å si noe om hva som vil skje på prosjektet.

– Er dere i gang med arbeidene deres på prosjektet ennå?

– Nei, vi er ikke i gang, svarer han.

Heller ikke en annen underentreprenør, kranentreprenøren Roar Wilhelmsen, vil si stort om deres fremtidige deltagelse.

– Jeg vil ikke uttale meg om dette før det foreligger noe mer informasjon. Dette er nytt for alle parter, sier driftsleder Petter Lysaker i Roar Wilhelmsen til Byggeindustrien.