Wendts Hage

Dronefoto: Arve BrekkhusDCIM\100MEDIA\DJI_0225.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0240.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0233.JPGDCIM\100MEDIA\DJI_0250.JPG

I Wendts Hage har beboerne tilgang til moderne leiligheter og store grøntområder. Det er Veidekke Entreprenør som nå har levert 286 leiligheter i Lørenskog til Thongård AS.

Fakta

Sted: Lørenskog

Prosjekttype: Bolig

Bruttoareal: 7.429 kvadratmeter

Byggherre: Thon Eiendom

Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør

Kontraktsum inkl. mva.: 122 millioner kroner

Arkitekt: LPO Arkitekter

Landskapsarkitekt: Grindaker

Rådgivere: RIB: ÅF Engineering l RIGEo: Sweco l RIAku: Brekke & Strand l RIE: Effektiv Energi l RIBrann: Fokus Rådgivning l RIByFy: Grindal og Nordermoen l RIV: Deltatek

Underentreprenører og leverandører: Ventilasjon: Bjerke Ventilasjon l Elektro: Elektriker-Gruppen l Rørlegger: Rørtema l Parkett: Bo Andren l Branntetting: Brann & Sikkerhetsforum l Stålkonstruksjoner og sveis: Byemark Stål l Himlinger: Bærum Byggmontering l Stikning: Exact l Kjøkken og garderobe: HTH l Taktekking: IcopalTak l Prefab betong: Loe Betongelementer l Maler: Malermesterne l Betongsaging/kjerneboring: Mimax l Solavskjerming: Nerligruppen l Mur/tegl og flis: Murmester Rolf Holm l Badekabiner: Probad l Anleggsgartner: SL Stenlegging l Innerdører: Swedoor l Vinduer: Norgesvinduet l Rekkverk, glassfelter, alu-dører: Sagstuen l Gulvstøp og trinnlydgulv: Gauksås Gulvstøp

Wendts Hage i Lørenskog består av 51 leiligheter fordelt på to blokker i sju etasjer. Prosjektet, nær Triaden Lørenskog Storsenter, består av 2-, 3- og 4-roms leiligheter med romslige terrasser og balkonger.

Leilighetene varierer i størrelse fra 41 kvadratmeter på det minste til 150 kvadratmeter på det meste. I tillegg er det bygd tre næringsarealer i første etasje og garasjeanlegg i underetasjen.

– Det er en del av et større prosjekt, som har vært planlagt en god stund. Vi har siden 2012 oppført to byggetrinn, med henholdsvis 90 og 145 leiligheter. De kalles Eventyrtunet 1 og 2, og ble ferdigstilt i 2013 og 2015. Byggetrinn 3 er kalt Wendts Hage, sier prosjektleder Jens Petter Hansen i Veidekke Entreprenør.

Gått som forventet

Oppdraget er en totalentreprise, og byggherren er Thon Eiendom. Hansen sier Veidekke Entreprenør har brukt samme team, og mange av de samme underleverandørene, på alle tre byggetrinnene.

– Vi kjenner aktørene på byggeplassen godt etter å ha samarbeidet i mange runder. Alt arbeidet har gått som forventet, og vi leverer til avtalt tid og budsjett, sier han.

Hansen sier det har ikke oppstått noen nevneverdige utfordringer underveis i byggeprosessen.

– Vi har også et godt samarbeid med Thon, som er oppdragsgiver. Det er ikke en floskel når jeg sier det. Jeg har personlig jobbet sammen med dem i flere prosjekter siden tidlig 90-tallet, og det har jeg opplevd som veldig positivt, sier han.

Parkområder

Wendts Hage ligger ved siden av et stort offentlig parkområde. I tillegg kranser de nye byggene rundt et felles grønt tun mot sør og vest, opparbeidet med plen, hekker, gangveier og sitteplasser.

Prosjektet er en del av såkalte nye Lørenskog sentrum, som utvikles med nye boliger, næringslokaler, parker og hyppig kommunikasjon til Oslo.

– Lørenskog er et populært vekstområde, og har de siste årene utviklet seg fra bygd til by. Det er mye fortetting med flere leilighetsblokker. Dette prosjektet skiller seg ut ved at det er mer rom og luft rundt byggene enn mange andre steder i Lørenskog, sier han.

– Wendts Hage er bygd på det som tidligere het rådhustomten. Det er en fin tomt med god beliggenhet, som i sin tid var satt av til et eventuelt nytt rådhus. Det er også gøy å se hvordan området rundt Wendts hage har utviklet seg etter utbyggingen av trinn en og to, legger Hansen til.

Fasjonable fasader

Hansen sier prisen på leilighetene ligger på rundt 60.000 kroner per kvadratmeter, og at salget har gått bra. Det er kun en ledig leilighet igjen.

– Det er moderne boliger med åpen løsning og normal standard. Badene er levert som prefabrikkerte kabiner, og det er brukt HTH-kjøkken, sier han.

De to byggene er fundamentert på peler direkte på fjell. Byggene er oppført i prefabrikkerte elementer av betong og stål med fasader av tegl, tre og vinduer.

– Fasadene er prosjektets stolthet. De er mer fasjonable enn normalt, og gjør at byggene skiller seg ut. Fasadene består av tegl, murt med relieffer i felter. Det skaper blant annet et variert skyggespill, og vi synes selv det har blitt veldig fint, sier han.


Flere prosjekter