Kantor Terrasse

Arbeidslederne Marius Strand Amundsen og Morten Pedersen, produksjonsleder Christian Martinussen og prosjektleder Øystein Løkken i Peab (fra venstre), har stramt med tid for å ferdigstille byggetrinn 2 av Kantor Terrasse til sommeren.

I midten av november i fjor sto første byggetrinn av Kantor Terrasse på Kolbotn ferdig.

Fakta

Sted: Kolbotn

Byggherre: Kantor Terrasse AS

Byggherrerepresentant: ÅF Advansia

Totalentreprenør: Peab Bygg Øst

Prosjekttype: Leilighetsbygg med noe næringsvirksomhet

Kontraktssum eks. mva.: 193 millioner kroner

Bruttoareal: 10.000 kvadratmeter

Arkitekt: Petter Bogen Arkitektkontor

Landskapsarkitekt: Landskapsarkitektene Berg & Dyring

Rådgivere: RIB: Consisu l RIBr: Roar Jørgensen l RIGeo, RIAku, RI Miljø og RIByFy: Rambøll AS l RIM: Rambøll AS l RI Stikning: Solli & Hoff l RIE: Elektro-kontakten l RIV Rør og sprinkler: Larmerud Rørservice l RIV Vent: Askim og Mysen Rør

Underentreprenører og leverandører: Elektro: Elektro-kontakten l Rør: Larmerud Rørservice l Ventilasjon: Askim og Mysen Rør l Plattendekker: Elementsalg l Trapper og balkonger: UBAB l Byggevarer: Optimera l Armering: Norsk Stål l Gulvavretting: Gulventreprenøren l Riving: Øst-Riv l Grunn- og utomhusarbeider: Kaare Mortensen Oslo-Akershus l Mur/puss: Mur, Puss & Flisekspert l Kjøkken og garderobe: HTH Prosjektavdeling l Tømrer: LP Bygg l Blikkenslager: Viggo Sandgrav l Tak og membran: HesselbergTak l Branntetting: Firesafe l Himlinger: Bærum Byggmontering l Tredører: Easydoor l Ståldører: Daloc l Parkett: ABS Parkettgruppen l Vinduer: Lian l Lås og beslag: Certego l Maler: EP Bygg og Maler l Nettingvegger: Troax l Glassfasader: Metus l Gartnerarbeider: Uteanlegg l Trykktesting: Omega Energi

Kantor Terrasse skal bestå av to boligblokker, som ligger i Kantorveien rett sør for kjøpesenteret Kolbotn Torg. På tomta til blokkene sto det tidligere fem eneboliger, og rivningen av disse startet i juli 2016.

– Deretter begynte vi med grunnarbeidene i september samme år, sier prosjektleder Øystein Løkken i Peab Bygg Øst, dk Oslo 2, til Bygge-
industrien.

Han forteller at noe miljøfarlig avfall i grunnen måtte fjernes før selve byggearbeidet kunne komme i gang.

– Vi måtte få bort noen nedgravde oljetanker. Dessuten måtte vi fjerne en del leirmasser i området mot kjøpesenteret, og vi måtte armere og legge på sprøytebetong for å hindre at leiren ikke skulle sive ut. Men alt løste seg etter hvert, sier Løkken.

Felles garasjeanlegg

Byggeprosessen startet med betongarbeidet til fundamenteringen etter hvert som tilstrekkelig plass ble frigjort på tomta.

– Et felles garasjeanlegg for de to boligblokkene måtte være ferdig før overlevering av den første blokken den 15. november i fjor. Dette var litt av utfordringen, fordi innkjøringen til garasjeanlegget ligger i blokk 2, som ved overlevering av blokk 1 ikke hadde tett tak. I praksis tekket vi 1. etasje i blokk 2, som om det var et tak, mens byggingen av blokka fortsatte. Det var krevende å holde gjennomgående sjakter tette mens tekniske installasjoner pågikk. Vi kunne ikke legge innkjøringen til garasjen i blokk 1 på grunn av tomteforholdene, forteller Løkken.

Tidlig i prosjektet var Bjørn Erik Olsen prosjektleder. Løkken kom inn i januar 2017, og tok over som prosjektleder 15. november. Tore Nordby var tidligere produksjonsleder, mens Gjermund Moe ledet betongarbeidet.

– Terje Nordhagen har vært prosjekteringsleder, mens Christian Martinussen var assisterende produksjonsleder. Dessuten har vi også hatt bistand av Dan Rindebäck og Atle Haraldsen, opplyser Løkken.

Plasstøpt betong

Råbygget til blokken er plasstøpt betong og plattendekker. Sprinkleranlegget er innstøpt i plattingdekkene. Toppetasjen er inntrukket, og er en stålkonstruksjon. Taket er en TRP-konstruksjon. I blokk 1 er det fem etasjer, mens blokk 2 får fire etasjer.

– Fasaden er teglstein. Noen felter har panel, og det er hovedsakelig stopuss på toppetasjen. Det er trelagsglass i vinduene. De inntrukne leilighetene på toppen har takterrasse, og samtlige leiligheter har terrasse eller balkong, sier Løkken.

Standarden må betegnes som svært god, med blant annet gjennomgående parkett i hvitbeiset hardtre. Det er gulvvarme
i alle rom som er tilkoblet fjernvarme.

– Badene har fliser på gulv og vegger. De største leilighetene har to bad med dusjkabinett og veggholdt toalett på begge. I 70 prosent av leilighetene er det separate vaskerom.

Alle hovedbad, sekundærbad og vaskerom har tidsriktige grå fliser i 30x30 centimeter på gulv, og 5x5 centimeter fliser i ned-
sunket dusjsone. På hovedbad og sekundærbad er det lagt delikat hvit glosset flis i størrelse 30x60 centimeter. Innredningen er levert i hvit utførelse med heldekkende servant. Badekar er en tilvalgsmulighet der dette er inntegnet. Vegger på vaskerom leveres i malt utførelse.

HTH har levert kjøkken, bad og garderobe.

Eksklusivt prosjekt

Kantor Terrasse fremstår som eksklusivt, og som en naturlig videreutvikling av Kolbotn Sentrum. Utførende arkitektfirma er Petter Bogen Arkitektkontor AS. Arkitekt Gunnar Kind har vært ansvarlig for valg av fasadestein.

Det tilbys et bredt utvalg av leilighetstyper, fra arealeffektive treroms leiligheter til romslige fireroms leiligheter. Det er lagt stor vekt på optimale planløsninger. Leilighetene har en størrelse mellom 42 og 150 kvadratmeter. Så godt som alle leiligheter i blokk 1 er solgt. I skrivende stund er 13 leiligheter i blokk 2 solgt, mens 25 av leilighetene er ledige. Totalt har prosjektet 75 leiligheter.

– Arkitekten har fått mye skryt for den estetiske designen. Vi er dessuten fornøyd med jobben Peab har gjennomført. Byggherren og Peab har jobbet tett sammen gjennom prosjektet. Listen er lagt høyt for standarden på leilighetene, og store vindusflater gir godt innelys. Jeg mener at utbyggingen tilfører området høy kvalitet, sier byggherren Lars Gravermoen til Byggeindustrien.

Det er store arealer utendørs som er opparbeidet med plener og beplantning tilknyttet begge bygg. Det er også anlagt en tverrgående gangvei gjennom tomta for å lette adkomsten i sentrum for alle. Begge bygg har en egen lekeplass for barn med påkostet utstyr, og alle områder er godt opplyst.

Mulighet for ekstra p-plass

Det flotte, oppvarmede garasjeanlegget er over to plan. Det er p-plass til ni elbiler med lademulighet. Samtlige leiligheter har garasjeplass, og for mange av leilighetseierne er det mulighet for å kjøpe en ekstra plass, da prosjektet inneholder hele 104 p-plasser. Fra garasjen er det selvfølgelig heis til samtlige etasjer.

– Det har vært en tøff fremdrift i byggetiden. I juli skal vi overlevere blokk 2, og vi har bare tiden og veien frem til ferdigstillelsen, sier Løkken.


Flere prosjekter