Grunnerverver

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region øst
FylkeOslo, Østfold
StedOslo eller Moss
Søknadsfrist12.02.2018

Eiendomsseksjonen til Statens vegvesen Region øst har landets største fagmiljø innen grunnerverv. Seksjonen består av 40 medarbeidere som arbeider med grunnerverv, fordelt på kontorstedene Moss, Oslo, Hamar og Lillehammer. Kontorstedene ledes av kontorsjefer som har det daglige personalansvaret. De fleste medarbeiderne på Eiendom grunnerverv har utdannelse innen eiendomsfag fra NMBU eller juristutdannelse.

På grunn av mange store vegprosjekt i den sørlige delen av regionen, har vi opprettet en ny grunnervervsstilling. Kontorsted kan være Oslo eller Moss.

Om stillingen

Seksjonens oppgaver består i å delta i arbeidet med reguleringsplaner, verdsetting av eiendom og gjennomføring av forhandlinger med grunneiere. Videre, forberede og gjennomføre ekspropriasjonsvedtak, forberede og gjennomføre skjønn for domstolene, oppfølging og grunneierkontakt i anleggsfase og utbetaling av endelig erstatningsoppgjør til berørte grunneiere. I tillegg har seksjonen ansvar for å forvalte vegeiendommer, restarealer og eiendommer innløst i forbindelse med grunnerverv.

Grunnervervsoppgaven innebærer stort selvstendig ansvar, men mye av arbeidet foregår i tverrfaglige team. Arbeidet er variert og hverdagen er en god blanding av kontorarbeid, møter og befaringer ute.

Kvalifikasjonskrav

Det kreves universitetsutdannelse, men lang og relevant praksis kan kompensere for utdannelseskravet. Eiendomsfag, jordskiftefag, planfag, landbruksfag og økonomiske eller juridiske fag står sentralt. Vi søker primært etter kandidater med grunnervervserfaring, men nyutdannede med relevant kompetanse kan også søke.

Personlige egenskaper

Nøyaktighet og godt humør er viktige egenskaper. Videre er det en fordel å ha evnen å kunne snakke med alle typer mennesker og skape tillit hos dem man forhandler med. Like viktig som relevant faglig bakgrunn er å være åpen og lyttende når du kommuniserer med menneskene som berøres av våre vegprosjekter. Du må trives med å forholde deg til mange ulike mennesker og du må evne og være aktiv bidragsyter i de prosjektgrupper du blir del av. Du må også ha god skriftlig og muntlig framstillingsevne, og beherske norsk både skriftlig og muntlig.

Stort engasjement, gode strukturer og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Vi tilbyr også goder som introduksjonsprogram, fadderordning og pensjonsordning. Det er også gode muligheter for faglig påfyll.

Statens vegvesen står foran store omorganiseringer som følge av Regionreformen som Stortinget har vedtatt. Det kan føre til endringer i organisatorisk tilknytning.

Stillingen lønnes i henhold til etatens lønnspolitikk avhengig av utdanning og praksis. Det trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om unntak fra denne, jf.Offl. § 25. Du vil i så fall bli varslet om dette.

Søknad med CV sendes elektronisk. Vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, krever vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Kontaktperson

Du kan få mer opplysninger om stillingen hvis du ringer til seksjonsleder Helge Stikbakke på telefon 913 78406.

Søk stilling

Vis flere stillinger: