Administrerende direktør Arne Reinertsen og kjedeleder Christine Holm kan by på både faglig påfyll og sosialt samvær under Byggerns kjedekongress på Gardermoen.

Byggern samlet til fagtreff og fest

Byggerns årlige kongress ble innledet på Thon Hotell Gardermoen fredag.

Totalt 450 personer inkludert kjedemedlemmer og de mest sentrale leverandørene treffer hverandre på Gardermoen i helgen. Hovedformålet er å presentere resultatene for Byggern i 2017, og satsningsområdene for 2018.

– De mest sentrale leverandørene våre skal dele kunnskapene sine om nye produkter og løsninger, slik at butikkene våre skal være best mulig forberedt før vårsesongen er i gang. Rundt påsketider drar det seg skikkelig til i kundepågangen, mens proffmarkedet vårt har et jevnt trykk året rundt, sier kjededirektør Christine Holm i Byggern til Byggeindustrien.

Ny merkevare

Hun forteller at et av de viktigste satsningsområdene til selskapet er elementer

– På tampen av fjoråret gikk vi inn på eiersiden i Lindal Treindustri. Sammen med dem har vi utviklet den nye merkevaren Lindal og Smith Elementer. Det dreier seg om alt i elementer til boliger og næringsbygg, sier Holm.

Et viktig område for Bygger er selvsagt også proffmarkedet. Sentrale elementer i verktøykassen som kan nevnes er byggeplasscontainere, byggetelt og treparts samarbeid med leverandørene og proffkundene.

Netthandelløsning

– Ikke minst er den helt nye netthandelsløsningen viktig for oss. Her kan proffkundene lage sine egne tilbud og bestille varer syv dager i uken, noe som gjør det enklere både for dem og for oss, sier Holm.

Fredag startet bransjetreffet med minimesse, og etter lunsj var det offisiell åpning av kjedekongressen.

– Vi skal ha en presentasjon av blant annet fjorårets resultater, da vi hadde en omsetningsvekst på 7,6 prosent og en omsetning på 3,3 milliarder kroner, sier kjedelederen.

Festmiddag med prisutdeling

I dag teller gigantkjeden 99 butikker fra Evje i Agder i sør, til Hammerfest i nord, og Byggern-representanter fra hele landet er samlet på Gardermoen i helgen.

–I løpet av helgen skal vi også avholde det formelle årsmøtet vårt, og det vil bli faglig påfyll underveis. Lørdag arrangeres en stor festmiddag med utdeling av priser som Årets Byggern, Årets leverandør, Årets servicehelt og Serviceprisen, fortsetter Holm.

– Viktig arena

Administrerende direktør Arne Reinertsen understreker at kongressdagene på Gardermoen er årets event.

– Dette treffet er ikke minst en viktig arena for faglig påfyll og erfaringsutveksling. Jeg setter pris på alle som har reist langt for å kunne delta her, sier Reinertsen til Byggeindustrien.