Foto: Stefan OffergaardFoto: Stefan OffergaardFoto: Stefan OffergaardFoto: Stefan OffergaardFoto: Stefan OffergaardFoto: Stefan OffergaardFoto: Stefan OffergaardFoto: Stefan Offergaard

Fullt hus for å høre om BIM og digitalisering i anleggsbransjen

Lokalet i NHO-bygget var fylt til randen da Nye Veier, Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) og Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) arrangerte et felles frokostmøte om digitalisering og dele praktiske erfaringer. 

– Dette er et viktig tema for Nye Veier. Det er godt å se at det er så mange som er engasjert. Vi booket først en sal for 50 deltagere til dagens frokostmøte, men endte med rundt 130 deltagere, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Nye Veier.

Møtet kom i stand basert på ønske om å dele erfaring og beste praksis blant aktørene i anleggsbransjen.

Kari Sandberg, administrerende direktør i EBA, sier også det er veldig gøy at så mange viser interesse for BIM og digitalisering.

- Det er viktig å dele erfaringer, og lære av hverandre. Arenaer som dette bidrar til en videreutvikling av systemene vi bruker i dag. Digitalisering er ikke bare framtiden lenger. Det er allerede i bruk, sier hun.

På frokostmøtet tok man utgangspunkt i erfaringene E6 Kolomoen - Arnkvern og Arnkvern – Moelv.

- Det er behov for en arena for kommunikasjon på tvers av rådgivere, entreprenører og byggherrer slik at vi sammen kan løfte næringen videre. Vi har derfor en målsetning om at våre frokostmøter blir en ny, viktig og regelmessig møteplass for bransjen hvor aktuelle saker tas opp jevnlig, sier Hovland.

Møtetble streamet på bygg.no og du kan se hele arrangementet her.