Forsker/sivilingeniør - LCA, klima og miljø

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling.

FirmaSINTEF Byggforsk
FylkeOslo
Søknadsfrist14.02.2018

SINTEF Byggforsk, avdeling Bygninger og installasjoner i Oslo søker

Forsker/sivilingeniør - LCA, klima og miljø

Avdelingen utvikler løsninger for våre kunder gjennom oppdragsforskning rettet mot bygninger, byer og installasjoner i og i tilknytning til det bygde miljøet. Våre medarbeidere jobber innen virksomhetsområdene forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon, sertifisering og kunnskapsformidling. Vi er involvert i større forskningssentre som FME ZEN (Zero Emission Neighbourhoods) og SFI Klima 2050 og er internasjonalt orientert med prosjekter mot nordiske og europeiske prosjekter, som for eksempel Horizon 2020. For mer informasjon, se www.sintef.no/byggforsk.

Miljøvurderinger av byggematerialer, konstruksjoner og bygg gjennom livsløpet (LCA) er et sentralt satsingsfelt for oss. Dette innebærer vurdering av klimagassutslipp, andre miljøpåvirkninger, helse- og miljøfarlige stoffer, avfall og bruk av fornybare materialer m.m. Dokumentasjon av miljøegenskaper gjøres etter internasjonale standarder og i tett kopling mot annen produkt- og godkjenningsdokumentasjon i regi av SINTEF Certification.

Vi har stor pågang på prosjekter som trenger LCA-kompetanse. Vi ønsker derfor å styrke vårt miljø som jobber med forskningsprosjekter som fokuserer på miljøaspekter, livssyklusanalyser og utarbeidelse av miljødeklarasjoner (EPD) hvor LCA brukes som metode.

Kvalifikasjoner

Vi søker medarbeidere med universitetsutdannelse på MSc eller PhD-nivå, gjerne med erfaring fra forskningsmiljø, rådgiver, entreprenør eller produksjonsbedrift. Du må være kunde- og løsningsorientert og ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Du har:

  • God kjennskap til bruk av LCA og miljøanalyser generelt
  • Gode analytiske evner relatert til utslipp, energi- og ressursbruk, sirkulær økonomi, spesielt knyttet til bygninger
  • Gjerne også programmeringserfaring (Python)

Arbeidsoppgaver

  • Vi tilbyr varierte og utfordrende oppgaver innen norske og europeiske forskningsprogram
  • Kursvirksomhet
  • Utarbeidelse av LCA/EPD

Vi tilbyr

  • Lønn etter avtale
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid
  • Kreativt og tverrfaglig arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
  • Gode muligheter for faglig fordypning og utvikling
  • Trivelig arbeidsplass med gode kolleger

For nærmere informasjon om stillingen kontakt forskningsleder Sofie Mellegård på tlf 41445344, e-post sofie.mellegard@sintef.no, eller MSc Marianne Kjendseth Wiik, tlf 40476851, e-post marianne.wiik@sintef.no.

Søknadsfrist er 14. februar 2018, og du søker via SINTEFs jobbportal.

Vis flere stillinger: