Beitstadsundbrua. Illustrasjon: Statens vegvesen

NCC-selskap fikk kontrakt av kinesisk bruentreprenør

NCC-selskapet Hercules Fundamentering skal på oppdrag for Sichuan Bridge and Road Group uføre fundamenteringsarbeidene i forbindelse med byggingen av Beitstadsundbrua i Trøndelag.

Etter planen starter Hercules opp fundamenteringsarbeidet i begynnelsen av mars og arbeidet vil pågå frem til august. 6 - 8 personer fra Hercules vil være involvert i arbeidet innerst i Beitstadsundet på grensen mellom Verran og Steinkjer kommune.

Arbeidet med å få på plass fundamenteringen gjøres fra en lekter.
- Vi skal jobbe oss gjennom et nokså hardt morenelag før vi treffer fast fjell. Det blir en krevende oppgave, men vi har dyktige folk og riktig utstyr for å utføre jobben på en sikker og effektiv måte, sier prosjektleder for Hercules Region Midt, Kai Tiller i en pressemelding.

Prosjektet er et viktig oppdrag for Hercules og viser nødvendig konkurransekraft og evne til å gjennomføre krevende prosjekter.

- Vi takker Sichuan Bridge and Road Group for tilliten de viser oss og gjør nå de siste forberedelsene før vi setter i gang i begynnelsen av mars, sier distriktssjef i Hercules Region Midt, Knut-Erik Eriksen.

Hercules Fundamentering AS er en del av NCC-konsernet, og et heleid datterselskap av Hercules Grundläggning AB i Sverige.